Jakie było pierwsze słowo Waszego dziecka?

redakcja lovi . Potrzebował chwili żeby się rozkręcić , ale jak zaczął to do teraz jak katarynka 😅

U nas też pierwsze słowo to było mama, chociaż nie jestem pewna czy to tak na 100% świadomie czy to było jeszcze takie paplanie żeby sobie pogadać. Synek ma teraz prawie 14 miesięcy i też czasami mam wrażenie, że mówi mama, tata czy dada, baba tak po prostu żeby sobie popaplać. Za to jak chce jeść to mówi "am" już na pewno z zamiarem jedzenie czy jak płacze "ma" lub "mama", żebym go ratowała. Czasem też powie "ki" na kota, ale to rzadko, musi się jeszcze rozgadać.

Za dwa 2mce bedzie miala 2 latka a duzo slowek juz mowi , z tym ze niektóre komus tlumaczyc musze :slight_smile: ale człowiek to cieszy jak codziennie jakies nowe dodaje malutka :slight_smile:

Moja córka tydzień przed 8 miesiące powiedziała : mama i teraz cały czas powtarza coraz lepiej jej to wychodzi :heart_eyes:

1 polubienie

Ale to cieszy takie dokładne mmmmaaaamma

1 polubienie

U mnie tata;) potem mama;) a teraz córeczka ma 16mc i ciągle chodzi i moi mama nawet jak chce coś od braci to krzyczy i mówi do nich mama;)

Mama :slight_smile: