Jakie badania zrobić przed zajściem w ciąże

Mnie męczyły wymioty po tabletkach.

Miła Jagoda mi w 1 i 2 ciąży lekarz mówił, że nie będzie 3 kg a pierwszy syn 3620, drugi 3930 :/ A w trzecim porodzie mówił 3100 na 2 tyg przed porodem i mała miała 3190. Więc albo tak strzelił idealnie albo serio dobrze to policzył :p

Niby waga zależy od tego jak dziecko ułoży się. 

Małazolza może teraz już coraz lepiej umieją określić tą wagę dziecka. Też lepszy sprzęt mają

u mnie lekarz przy pierwszej córce powiedział wage rzeczywistą jaka miała być w zasadzie pomyłka w gramach;)  przy drugiej już nieco wiecej ale też nie dużo bo coś około 200- 250 gram;) 

U nas tez była mała roznierNosc

spójrz na ciało jako całość, poddaj się testom. Oto świetny artykuł na temat analizy: https://doctorpro.pl/blog/blood-tests-what-they-show-and-how-to-decipher 

jest jasno napisane, jakiego rodzaju analiza i dlaczego jest potrzebna

U mnie się pomylili o 150g także uważam że dość dobrze określili wagę. Na szczęście było mniej niż zakładali 

U mnie dwa razy więcej ale jakos tez 159 h

U mnie o 250g

u mnie miało być ponad 3 , a było 2730 

U nas pomylili się dość sporo bo wg USG było 4400-4500 a wyszło 3970 :D Ale to nawet dobrze że wyszło jak wyszło bo jak usłyszałam wagę to byłam realnie przerażona :D 

Zawsze lepiej jak wychodzi mniej to wtedy kobiecie lżej że łatwiej urodzi 

U nas w sumie i tak skończyło sie cc :/

Podstawa to wizyta u ginekologa.

Najpierw cytologia i usg.

U mnie z badań była morfologia, tsh (i wszystkie tarczycowe ale ja choruje na hashimoto i niedoczynność), prolaktyna, Wit d, Wit b, żelazo, krzywa cukrzycowa, androstedion - i inne ale u mnie było pod moje schorzenia.

Dobry lekarz Cię pokieruje i zaleci witaminy dla kobiet starających się o dziecko.

Jeśli ktoś szukałby namiaru na ginekologa w Rzeszowie, daję namiar https://ginekolog-rzeszow.pl/

Pani doktor oferuje wizyty również na narodowy fundusz zdrowia. 

Tak jak tutaj większość pisze podstawa to chyba wizyta u specjalisty który zaleci bo najlepiej się na tym zna jakie badania zrobić przed co do witamin My coś tu zawsze możemy doradzić Natomiast jeżeli chodzi o badania to wydaje mi się że najlepiej skonsultować to z lekarzem bo przypadek Każdej z nas jest indywidualny i każda z nas może mieć do zrobienia zupełnie inną listę badań przed planowana ciążą

Jzuk nie ważne czy CC czy poród sn przecież najważniejsze to żeby dziecko urodziło się szczęśliwe i zdrowo;)

dokładnie zdrowie mamy i dziecka jest najważniejsze;)

No tak, najważniejsze jest zdrowie dziecka ;)

Justys zdrowie jamy też jest bardzo ważne bo nie ma się co oszukiwać to jednak w głównej mierze mama wychowuje to dziecko od początku

Jak to mówią - szczęśliwa Mama to szczesliwy bobas. A często w codziennej bieganinie zapominamy o sobie albo nie mamy czasu żeby chociaż chwile odpocząć. Mamy nie mają lekko...