Mnie wszyscy dreczyli, chociaż pojechałam na miesiąc do mamy i taty mieszkać są tam jeszcze 2 moje siostry które nie mają dzieci ale mi pomagały. Moja mama chociaż miała nas 3 nie chciała się zajmować mała, ewentualnie koło niej leżała jak szłam się kąpać, tak to przewijałam sama lub mój chłopak, czasem młodsza siostra. Także tam się czułam dobrze do pewnego momentu, potem zaczęło się to zrób tak a nie tak itd także nie mogłam już tego znieść i wróciłam do swojego mieszkania.
Wszyscy chciało Nas odwiedzać to miałam wymówkę ze jestem u rodziców. Potem jednak po miesiącu musiałam się zgodzić żeby wpadli każdy po kolei, z początku wgl nie miałam na to ochoty. Także sama wiem że po porodzie nie ma co odrazu odwiedzać nie wiem jak po SN ale po cc nie polecam, ja miałam także pierwsze źle dni
Z synem to rodzina była wyrozumiała i czekali na znak, gorzej ze znajomymi, którzy nie mają dzieci i myślą że wszystko jest super cudownie jak na filmach
Ja tam jestem dwa miesiace już po porodzie i dopiero zaczynają się odwiedziny :D całe szczęście tak toi tylko teściowie wpadali codziennie, ale oni nam sporo pomagali :)
U mnie to jak rodziłam w poniedziałek po południu to we wtorek rano już teściowie dzwonili do męża czy mogą do szpitala przyjechać (to w 2019). I zdziwieni, że sobie nie życzę. Za to w czwartek wyszłam i chyba zaraz w poniedziałek byli u nas. A reszta rodziny na szczęście na spokojnie bo też za bardzo nie miał kto... siostra męża przyjechała po 3 tygodniach, na szczęście sama (wtedy 4 dzieci miała, teraz 5), była chwilkę. Brat męża to nie pamiętam kiedy był ale był z żoną i dziećmi. Ciotki moje to zaglądały przy okazji wizyty u moich rodziców, także to też nie było siedzenie u nas, nie musiałam się szykować, tylko zejść na dół z synem co mnie bardzo irytowało, i ciągle mamie wypominałam, że to nie małpa w zoo, którą mam pokazywać... Jedna moja kuzynka przyszła z córką po dwóch miesiącach też na chwilkę a kuzyn przyjechał z żoną chyba dopiero po pół roku. No i tak to znajomi wpadali ale to też były raptem 3 pary do kupy. Także mało tych gości :)
Ewa to też u Was na spokojnie z odwiedzinami. Z córką to szybko miałam gości, ale jakos po 3 tygodniach i nie przeszkadzało mi to. Teraz brakuje mi by mnie ktoś odwiedzał, ale każdy daleko mieszka i nasze siostry do nas przyjeżdżają przy okazji ,a reszta znajomych z małymi dziećmi, wiec to juz nie takie proste. Sama do przyjaciółek pojechałam teraz jak ich maluchy miały poł roku. Moi rodzice niestety nas nie odwiedzą bo mamy zdrowie nie pozwala na taką długa podróż niestety ,ale co zrobić
ja odrazu zapowiedzialam wszystkim ze nie zycze sobei odwiedzin.. to samo w domu przez pierwsze kilka dni... oczywiscie afera jak nie wiem co , ale dziadkowie musza to uszanowac
Co Ty gadasz chyba zapomnieli jak to jest po porodzie.
U mnie tydzień po przyszli teściowie bo teść tak opijal wnuka,że na wyjście ze szpitala nie dla rady przyjść :-D
Szczerze nie było mi to na rękę bo miałam akurat okropny nawał i umierałam z bolu. Na szczęście wypili kawę i bawili się z córką cały czas ,ale nie byłam przygotowana nawet na to bo napisali rano,że wpadna na kawę ,a my lodówka pusta tu niedziela,a ja nie mam zapisów nigdy slodyczy by jakieś ciastko dac. Mieliśmy ciasto francuskie to mąż jakieś ciastka zrobił bo tak to nic do tej kawy nie było nawet
Maziula u to goście po godzine po powrocie ze szpitala. Teraz sobie zastrzegę ze pierwsze dni są zarezerwowane dla ogniska mocno domowego starsza córka z młodsza najpierw musza się dobrze poznać;)
U nas święta wyglądają tak że rodzeństwo mojej mamy z moim bratem i rodzeństwem cioteczny spotykamy się u moich rodziców, z którymi mieszka moja babcia więc za jedną wizytą będę miała z głowy i nie będą u mnie potykać się o zużyte Pampersy ;)
ABC suze swieta u nas kiedys tak było jak babcia żyła swieta pełna para pelno wujostwa dzieci brakło miejsca przy stole;) gdyby tak wszyscy na raz się zjechali;) zawsze pełny dom ludzi wszystkie 3 pokoje zajete;) zwlaszcza jak już dzieci były starsze piękny czas;)
Karolina a jak dopiero ci ten proszek? Słyszałam że ma delikatny zapach i nie uczula.
Dokładnie :) święta to moje najlepsze i najwyraźniejsze wspomnienia z dzieciństwa ;) teraz wiadomo, każdy ma już dzieci, swoje rodziny i coraz trudniej jest się zorganizować ale co było to nasze ;)
ABC teraz nasza w tym glowa aby nasze dzieciaczki najlepiej zapamiętały okres swiat;) I tak wspominały jak my ten czas z naszego dzieciństwa;)
Chociaż kiedys to ja pamietam ze mama z tata do pracy a ja z braćmi duzo ogarnialiśmy choinka, sałatkę przygotowanie stołu inne jakies wytyczne od mamy;) teraz dzieci bardziej na gotowość;)
Anita no w sumie goście byli jak już weszłam do domu,ale no babcia została z córką ,a mąż pojechał po mnie. Jak mąka się rodziła to oni też czekali z psem,więc zawsze z kimś na ns czekają.
Ja też kiedyś bobini stosowałam i był w porządku póz attm jets tańszy od lovela, który najczęściej jednak stosuje
Ja pierwszy raz użyłam bobini taki proszek i płyn do płukania eden z biedronki biały lub silan.potem się przerzuciliśmy na lovelle proszek lub płyn i płyn do płukania cocolino biały pięknie pachnie
abc jak przez jakiś czas używałam i był w porządku, a teraz używam bobini płyn do prania i płyn do płukania lenor sensitive (ma super zapach i nie uczula)
A ja używałam na zmianę loveli, albo Bobini i raz miałam jeszcze jakiś inny i wszystkie były ok, szczerze to nie zauważam różnicy, kupuję co jest w promocji. Używam zawsze płynów, bo nie lubię proszku, zawsze się coś musi rozsypać;) w z płynem nie ma tego problemu.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.