Jaki Biustonosz do karmienia wybrać?

Ja tez ostatnio patrzalam były w lidlu ale biustonosz to chyba przed samym porodem najlepiej prawda ? 

Ja polecam z H&M, szczególnie te miękkie. Czasami można trafić w promocji. Warto wziąć rozmiar większy :) 

Wiele zależy od Twoich piersi. Ja i bez ciąży nie jestem w stanie kupić w sieciówce, bo mam nietypowy rozmiar. Brafitterka nauczyła mnie dobierać staniki, okazało się, że noszę nie 90B a 75E. 

Jeśli masz typowy, standardowy rozmiar, to pewnie i te biustonosze do karmienia będą okej. Jeśli mniej popularny rozmiar, polecam sklep z bielizną- tam dobierzesz. Ja kupuję przez internet, żeby fajne promocje upolować, ale znam swój rozmiar i wiem, jaki typ biustonosza mi służy- teraz na oko kupiłam już dwa do karmienia (jeszcze jestem w ciąży, ale kolejnej, wiec mam rozeznanie, jak rosną mi piersi) i sądzę, że będą okej. 

Przy pierwszym dziecku miałam źle dobrane, niekomfortowe, którejś z popularnych marek dziecięcych. Teraz wolę zainwestować w wygodny i po prostu ładny :)

Najlepiej kupić biustonosz dopiero po porodzie. Moje zakupione wcześniej okazały się niewypałem :/ Pokarm napewno spowoduje zmianę rozmiaru biustonosza. Ewentualnie można kupić rozmiar/dwa większy. Polecam biustonosze Mama Easy na stronie biustoniszedokarmienia.pl ;)

No ja współczuję tym kobietom które mają bardzo duże biustu bo choć napewno są piękne i idealne to jednak problem przy dobraniu jest większy.  JJa mam "rodzynki" no teraz mogę się pochwalić ze rozmiar poszły haha także u mnie jest łatwiej dobrać i jestem zadowolona.

Ja w sieciówce raczej nie kupię, bo standard to 70 i wzwyż pod biustem. A takie 65 i spore miseczki to ciężko znaleźć. Jak jest wąski to i miseczki małe.

Nati, tak najlepiej poczekać jak najdłużej. Ja 2 tygodnie przed zamówiłam. Jednak i tak po porodzie się dopiero na serio zmieniły.

Misiowa tak właśnie myślałam bo przecież pokarm się wytwarza to i piersi rosną 😂 ciekawe czy juz zostana takich rozmiarów czy się zmniejsza 😂 

Oby nie były za mocno obwisle

Jak sie przestanie karmic to niestety ale i "forma" piersi się zmieni xd

No niestety są bardziej obwisłe. Stasowalyscie jakieś kremy na podniesienie biustu? 

Monia tylko pamiętajcie że ważne są składy kosmetyków.  ZŻeby sobie niechcący nie posmarować niby kremem na jędrne piersi w dodatku nie tanim a później właśnie żeby się nie zaczęły alergie i niedaj Boże zapalenia. O takie bardzo łatwo. 

To kwestia indywidualna, ale najlepsze są te brafittingu kupowane

Mi piersi wróciły do czasów z przed ciąży 

O to super, a stosowałaś coś? 

Piersi niestety wrócą do stanu przed, ale często w gorszej kondycji. Czasami żal że nie zostaną w rozmiarze z czasów karmienia.

Dobre są Alles MAMA (i bardzo ładne), na  przykłąd taki: https://kusicielka.sklep.pl/produkt/alles-mama-dots-soft-czern-roz/ . Można odpinać miseczkę jest specjalnie wzmocniony i dobrze podtrzymuje biust, ale trzeba pamiętać, że on jest na fiszbinie, więc jak będziesz w nim chciała iść spać to odpada. Bardziej polecam https://kusicielka.sklep.pl/produkt/royce-blossom-soft-czern/ też ma wszystkie funkcje karmika, ale jest bez fiszbin, sznurkiem można regulować wielkość miseczki i jest wygodny jak koszulka :)

A szkoda bo miałam nadzieję że będą bardziej dorodne ☺😂

Nic nie stosowałam, ogólnie mam małe piersi, jak karmiłam to miałam je nabrzmiałe, a teraz są normalne jak z przed ciąży nawet nie są obwisłe, a karmiłam 8 miesięcy

Ja się boję, że będą takie obwisłe 

No moje na jeden czas były już takie flapsy niestety... teraz druga ciąża to już znów są pełniejsze ale po dwójce dzieci to chyba szału nie będzie 

Może są jakieś sposoby żeby podnieść biust bez skalpela