Jak zachęcić dziecko do przekraczania się?

MegaNaczelnyPapusnyBobas, spokojnie jeszcze macie sporo czasu.U mnie było podobnie, synek długo nie układał się główką do dołu.Nie trzeba przejmować się na zapas.Jeśli ostatecznie maluszek się nie przekręci to trudno,cc będzie najlepszym rozwiązaniem.

MNPB słyszałam że dziecko obraca się do 34 tygodnia..jednak zdarza się że i później a nawet tuż przed porodem. 

Aneczka u mojej koleżanki synek przekręcił się w 36 tygodniu. A już miała zaplanowane cc. 

Czytałam wczoraj o jakimś przekręcaniu zewnętrznym, robionym przez lekarzy na czczo w szpitalu,  ale z ryzykiem przedwczesnego porodu... Nie będę jednak panikować. Wizytę mam 30.03 u lekarza, to dowiemy się czy młody zdecydował się obrócić :)

MegaNaczelnyPapusnyBobas, spokojnie, nie myśl o tym za wczasu.Jeszxze macie sporo czasu.Ja na takie przekręcenie nie zdecydowałabym się.Wedlug mnie to ryzykowne.

Karolina właśnie o tym mówię że nie zawsze tak jest. Dlatego czasem lekarze czekają aż akacja porodowa się zacznie wtedy robią CC

A skakanie na piłce? To pierwsze co mi przyszło do głowy...

Położna na szkole rodzenia mówiła, że przekręcanie dziecka przez lekarza jest bardzo niebezpieczne i żeby nigdy się na to nie godzić. Do tego podobno jest bardzo bolesne. Ja bym poczekala a gdyby dziecko nie przekręciło się samo po prostu odbyło by się cc. 

Wizyta 30.03 to tuz tuz przed porodem.. Jednak masz rację nie ma co się stresować w tym czasie możesz poczynić już ostatnie przygotowania do porodu bo jak by nie patrzeć już może nastąpić lada dzień. Aż Tobie zazdroszczę przede mną jeszcze prawie 3 mc a juz nie mogę się doczekać.

Katolina ja twz nie moglam sie doczekac. A jeszxze porod ponad tydzień po terminie. A brzuch ciężki, a za oknem było ponad 30⁰C

Skakać na piłce w ostatnim trymestrze się z tego co pamiętam nie powinno. Można wywołać poród. No chyba, że chce się go wywołać, to wtedy piłka the best.

Ja im bliżej porodu tym większy strach.5 dni po terminie urodziłam.Kazdy ostatni dzień ciąży dłużył mi się bo już biodra dość bolały. Piłki użyła bym tylko i wyłącznie wtedy gdy lekarz wydałby takie zalecenie.W innym wypadku nie radzę robić takich rzeczy na własną rękę.

A takie kręcenie biodrami na piłce? 

Nobiczka a czemu nie? U nas i lekarz i położne zalecały piłkę każdemu kto nie ma skróconej szyjki macicy

W szkole rodzenia kobiety ćwiczyły na piłkach mimo że na dniach miały rodzic 

Ja miałam termin na 1.11 w zwiazku z tym naprawdę zależało mi by urodzić wcześniej bo jednak nie jest to dobra data do swietowania urodzin. Teraz wstepnie mam termin na 1.06 ale na ostatniej wizycie lekarz go zmienił na 9.06 bo na każdym usg wychodzi tydzień po terminie. Jeszcze tyle czasu a ja juz nie mogę się doczekać.

Ja bez konsultacji z lekarzem i bez jego zgody nie robiła bym nic. Można sobie zaszkodzić zamiast pomóc. 

Słyszałam, że pomaga również unoszenie pośladków i nóg wyżej niż jest żołądek  ? Czy to prawda ? Boję się cesarki. A przekręcenia wewnętrznego też bym nie chciała. To moja pierwsza ciąża.

Niektóre dxiewcxyny tu pisały kiedyś że chodzenie na czworaka pomogło w odwróceniu die

Beata,w takim razie próbuj wszystkiego co mogło by w tym pomóc.Może się uda.Jesli nie to zgódz się na cc to będzie bezpieczniejsze niż przekręcanie maluszka na siłę.