Glutenu nie je raptem 3 dni a od 2 dni nic mu nie jest… i to tez nie do konca nie jest tak ze nie je bo mp chleb je czy wafelki od lodow. Jestesmy altualnje nad morzem i tu nie ma duzo do wybierania rzeczy bez glutenu… wiec to nie jest tak ze do konca nie je… wiec jak pisalam wczesniej nie wiem czy to faktycznie jest tak ze przeszlo przez ten gluten czy przeszlo bo przeszlo
Rozumiem, to faktycznie może być zagmatwane zwłaszcza gdy dieta jest mniej restrykcyjna ze względu na ograniczony wybór na wakacjach. Trzy dni bez glutenu to stosunkowo krótki czas, żeby jednoznacznie ocenić, czy objawy ustąpiły właśnie przez to, czy może to po prostu zbieg okoliczności.
Dziwne kupki wrocily dzisiaj
znowu luzna ze sluzem wiec nie mam pojecia co to… przyszly tez wyniki posiewu kalu bo robilam przed wyjazdem i wykluczone sa bakterie… jedynie pisze ze wyhodowano flore fizjologiczna przewodu pokarmowego ale jak czytalam w necie to niby to jest normalne i ze jest ok. Wyslalam tez lekarzowi screen wynikow to tez napisal ze jest ok. Wiec nie wiem albo poprostu przejdzie mu to z czasem albo od zabkowania bo czytalam ze tez kupy moga byc dziwne przt zabkowaniu albo od infekcji to jest i ten sluz to tylko jakies gile bo gdzies to musi wyjsc jak nosem nie wychodzi
gdyby faktycznie cos bylo nie tak to by maly marudzil i wgl a on jest normalny. Bawi sie je poje itp wiadomo jal kazde dziecko pojeczy bo cos mu sie nie podoba ale to bardziej z nudow a nie z bolu …
Właśnie a ma już wszystkie ząbki? Przy ząbkowaniu kupa też może się zmienić
świetnie, że zrobiłaś posiew i skonsultowałaś wyniki z lekarzem. To daje już spory spokój, że bakterie zostały wykluczone, a wyhodowana flora fizjologiczna to zupełnie normalny wynik.
Trzy dni bez glutenu to jeszcze za mało, by realnie ocenić wpływ eliminacji, zwłaszcza jeśli w tle jest też zmiana otoczenia, inna flora bakteryjna (wakacyjna), czy nieregularne posiłki.
Dokładnie! Internet potrafi być jak otwarta encyklopedia najgorszych scenariuszy zaczynasz od luźnej kupki, a kończysz na czytaniu o celiakii, nietolerancjach, pasożytach i Bóg wie czym jeszcze ![]()
Tak tylko te kupy utrzymuja siw tak juz ponad 2 tyg a nie tylko przez okres wakacji
zobaczymy jak dalej bedzie… narazie dzisiaj byla jedna luzna ze sluze i 2 takie hmm sam sluz? Nie wiem jak to nazwac … lekarz powiedzial zeby nie panikowac. Nie goraczkuje nie jest oslabiony ani nie jest jakis inny niz zawsze…
No nie ma wszyatkich jeszcze temu narazie mam nie oanikowac i obserwowac… zauwazylam ze 3 zabki zaczynaja sie wybijac wiec moze to od tego tak wszystko jest…
Nawet juz myslalam o tym glutenie… gdyby mial alergie to tak z dnia na dzien by mu sie nie wybilo a to bylo tak ze w niedziele rano sie obudzil i juz kupa luzna… tak nagle
U nas trwał do 11 miesiąca
pobudki co 45 min z zegarkiem w ręku ![]()
Zgadzam się z Tobą Internet potrafi być naprawdę przytłaczający, zwłaszcza kiedy chodzi o zdrowie dzieci wystarczy wpisać kilka objawów i zaraz wyskakują najgorsze scenariusze
Ojj najgorzej
współczuje
Znaczy niby uczulenia można dostać tak nagle, ale poczekałabym i zobaczyła, czy przejdzie, jak ząbki wyjdą ![]()
Najważniejsze, że to już za mną. Tylko mam nadzieję, że to jest wyjątek i kolejna córka będzie spala ładnie ![]()
No teoretycznie moga nagle … no zobaczymy… narazie od wczoraj jest spokoj z kupkami …
Ja też liczę że każde dziecko jest inne i drugie da więcej pospać na początku ![]()
No to dobrze, trzymam kciuki, żeby taki spokój został ![]()
Każde dziecko to nowa historia, może tym razem będzie spokojniej i sen przyjdzie łatwiej. Trzymam kciuki, żebyście mieli więcej odpoczynku na starcie ![]()
Dziękuję
na pewno się przyda bo pierwszy nie dał na początku pospać . Trzeba się nieraz było z nim bawić o 3 w nocy bo już był wyspany
Uff… u nas tydzien… ale byla masakra… wrocily pobudki raz w nocy
brakowalo mi snu ![]()