Już drugą noc z rzędu budzimy się co godzinkę z zegarkiem w ręku
nie wiem czy to skok, regres, ząbkowanie, czy po prostu chwilowy etap przejściowy, ale mam nadzieję, że szybko przejdzie ![]()
Trzymam kciuki, żeby ten trudny czas minął jak najszybciej i wróciły spokojne noce ![]()
Oj, współczuję… Te nocne pobudki potrafią wykończyć, zwłaszcza jak trwają kilka nocy z rzędu. To może być wszystko naraz
Już drobna poprawa jest, bo córka przespała 3 godziny ciągiem, zamiast jednej
ale nie zapeszam, czekam spokojnie, aż ten okres minie. Podejrzewam, że to raczej ząbki, bo szybko się irytuje, robi się marudna, a jak posmaruje jej Anaftin baby to po chwili jest spokojniejsza
U nas tak bylo tydzien temu
obudzil sie i marudzil…
jak juz mu to przeszlo po 5 dniach to dostal biegunki i na nowo ![]()
U nas teraz regres snu 4 miesiaca zaczelismy od 3 dni… niestety nosidlo i chusta przez lekka asymetrie malego odrawdzone przez fizjoterapeute wiec.przytulamy sie nosimy, lezymy i drzemki nagle po 15-20minut… a jak zasypial sam w lozeczku od poczatku tak teraz musze z 10 minut siedziec przy lozeczku i musi trzymac za reke zeby mnie czuc… i dopiero zasypia
To naprawdę dobry znak, że córka przespała dłużej nawet te 3 godziny to dla niej (i dla Was!) ogromna ulga😅
To już jakiś promyczek nadziei
Te ząbkowe noce potrafią dać w kość, ale dobrze, że Anaftin pomaga i przynosi ulgę. Trzymam kciuki, żeby to już była końcówka tego etapu i niedługo znów były dłuższe drzemki ![]()
Spokojna mama to spokojne dziecko, oby coraz lepiej ![]()
Trzymam kciuki, żeby szybko minął i znów zaczęło się lepiej układać z samodzielnym zasypianiem
Ojej, to naprawdę trudny czas u Was ![]()
Te wszystkie dolegliwości potrafią się nałożyć i wykończyć całą rodzinę. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej i maluszek szybko dojdzie do siebie. Trzymajcie się, to na pewno minie
Dzięki dziewczyny! Ja również mam nadzieję, że to końcówka, bo już pomału jestem wykończona ![]()
![]()
Każdy musi przez to przejść nie ma lekko ![]()
![]()
Dlugo trwał u Was regres snu w 4 miesiacu?
U nas mam wrażenie, że przesunął się na 6 miesiąc i trwa już prawie 2 tygodnie. Tzn nie jestem pewna, czy to regres, czy ząbkowanie, czy skok, ale typowo w 4 miesiącu nie było u nas regresu
No przeszlo ale meczyl sie prawie 2 tyg. I to byly bardzo dziwne kupy
lekarz twierdIl ze to od infekcji bo akurat ma gornych drog oddechowych mi nie dalo to spokoju i zrobilam badanie kalu na posiew. Wyniku jeszcze nie mam ale poszperalam w necie i zastosowalam mu diete bez glutenkwa i przeszlo. I teraz nie wiem czy przeszlo przez diete czy przeszlo bo przeszlo
poczrkam kilka dni i zaczne znowu mu z glutenem podawac wszystko i zobacze czy problem wroci…
To prawda, że infekcje (nawet tylko z górnych dróg oddechowych) mogą wpływać na jelita, szczególnie u małych dzieci. Czasem zmienia się wtedy flora jelitowa, pojawiają się luźniejsze i dziwnie wyglądające kupy, nawet przez 1–2 tygodnie.
No dlatego zaczne znowu gluten podawac i zobacze czy to faktycznie infekcja czy ten gluten bo az mi sie wierzyc nie chce ze nagle alergie na gluten ma ![]()
Juz wyczytalam ze moze miec celiakie
bo tez takie objawy sa miedzy innymi ![]()
W Internecie zawsze wyczytasz tylko o chorobach, takie straszaki. Ja bym się zastosowała po prostu zaleceń lekarza i nie eliminowała nic z diety, jak tu glutenu, bez konsultacji z lekarzem