Iwona u mnie właśnie podobna sytuacja, nie stać mnie było na projektanta,
chociaż uważam, że i tak nieźle nam narazie wszystko wychodzi:)
Witaj na forum #teamLOVI!
Iwona u mnie właśnie podobna sytuacja, nie stać mnie było na projektanta,
chociaż uważam, że i tak nieźle nam narazie wszystko wychodzi:)
To pewnie jakaś reklama
Planując remont trafiliśmy na: poradnik do szynoprzewodów
W tej firmie zaczerpnęliśmy informacji i spytaliśmy o projektanta. Polecili nam projektantkę w Łodzi. Z racji tego, że to był tylko remont i potrzebowaliśmy pomysłu zapłaciliśmy naprawdę niedrogo - 5000 zł za całość, ale bez pomocy w zakupach
Mi ostatnio wyceniali na 130 zł za metr ![]()
Ja już mam ten etap za sobą i na szczęście poradziliśmy sobie sami.
Nie wiem czy to dużo za metr czy mało w tych czasach?
Ja nie mam pojęcia, nie znam się
Bardzo warto! Im wcześniej tym lepiej, żeby wiedzieć gdzie wyprowadzić kable, gdzie będą meble, gdzie zabudowa, itd.
Jeśli wolisz jednak samodzielnie poszukać ciekawych mebli, dekoracji oraz inspiracji polecam stronę: https://artredi.pl/ Znajdziesz tutaj ciekawe kamienne stoliki, które są moim zdaniem ponadczasowe.
Ogólnie rozwiązanie jest bardzo wygodne, projektant poza tym będzie w stanie doradzić wiele praktycznych rozwiazań o których wcześniej samodzielnie byśmy nie pomysleli. Na pewno minusem jest tutaj cena bo koszt skorzystania z pomocy takiego projektanta nie jest niski. Od siebie mogę polecić też firmę, w której można zamówić dobrej jakości meble na wymiar https://sloninameble.pl/
Sama się nad tym zastanawiam czy warto
Korzystając z dobrych sklepów wyposażenia wnętrz możesz skorzystać z porad dekoratora za darmo. Tak samo, jak pracowałam w Castoramie to mieliśmy dekoratora i można było poprosić i przychodził na konsultacje, pomagał dobierać farby, płytki, zasłony, by było spójnie. Nie wiem czy nadal to jest, ale dużo ludzi korzystało, bo usługa była bezpłatna. Możesz też wykupić sobie po prostu konsultacje u dekoratora. Zebrac inspiracje i skorzystać z kilku takich porad w toku urządzania się. Dzisiaj dużo ułatwia AI. Wrzucasz rzut swojego mieszkania, wrzucasz zdjęcie inspiracji z pinteresta i przygotuje ci samodzielnie projekty, a dekorator w sklepie pomoże dobrać produkty. Możesz też przez AI poprosić o linki do sklepów i masz jak na tacy. Z projektantami to jest tak, że możecie się mijać gustem. Wielu robi wszystkie projekty w swoim stylu, co widać po portfolio, że pomysły się dublują. Widzę po znajomych, że często jak korzystali z projektanta to niekoniecznie im się podobały projekty i po zmianach też nie bardzo, ale odpuszczali. Musiałabyś znaleźć projektanta, którego prace skradną ci serce i poczujesz, że myślicie w tym samym kierunku. Wtedy to ma sens. Inaczej wydasz kupę kasy, a i tak nie będziesz zadowolona. A jeśli szukasz oryginalnych dekoracji do mieszkania, polecam stronę https://artredi.pl/
ja korzystam z Simsów ![]()
najtaniej
Jezu, ja kompletnie nie mam gustu i po prostu marzę żeby ktoś się tym zajął. Niestety cenowo nie jest to dla mnie narazie wykonalne. Uważam, że jeśli kogoś stać i ma ochotę to niech bierze. U mnie w okolicy jak słyszałam to ok. 150 zł za m2. To jednak przy 100 metrach domu się już zbiera ładna sumka, a ja wolę mieć za to kominek. Dla mnie skarbnica pomysłów jest Pinterest.
Mi osobiście szkoda pieniędzy na projektanta wnętrz tym bardziej że projektant proponuje też bardzo drogie materiały do wykończenia . Korzystałam z projektanta do 3 łazienek w domu ale tylko dlatego ze miałam tą usługę bezpłatnie w salonie łazienek z którego zamawialiśmy wszystko. Tak naprawdę projektant w niczym nam nie pomógł - sami wiedzieliśmy jakie płytki chcemy, znaliśmy ułożenie itp Mając ogólną koncepcję i znając styl domu/ mieszkania tak naprawdę jest się w stanie fajnie samemu zaprojektować dom, dodatkowo często stolarz ma w ofercie wizualizacje, więc zamawiając meble od razu widzimy jak coś będzie wyglądało.
Przy wykończeniu domu czy poprzednio mieszkania inspirowaliśmy się instagram i profilami wnętrzarskimi.
Ale uważam że warto zainwestować w projektanta na etapie budowy domu lub kupując mieszkanie w stanie deweloperskim, aby stworzył projekt funkcjonalny. Na tym etapie projektant jest najbardziej potrzebny żeby później nie robić wielu przeróbek np instalacji czy gniazdek elektrycznych.
Do projektowania wnętrz ? ![]()
U mnie w Gdańsku znalazłam my mamy mieszkanie od dewelopera 96m to zapłacimy z nadzorem 12tys
przecież to gra która polega na budowaniu sobie domu i urządzaniu ![]()
a tutaj projekt mojego wymarzonego domku, jak wygram w totak to i tak go nie postawie bo urząd się przyczepi ze musi mieć dach 4 spadowy czy tam 2 w stronę sąsiada ![]()
![]()
można spobie pobrać modyfikację tak jak gniazdka i kontakty ![]()
1 kratka ma sernik 75cm (60-90) przecież mozna sobie zrobić szablony i wydrukować z lotu ptaka zdjęcia, nawet w grze można zrobić zdjęcia
A jakie to simsy ? Ja się zatrzymałam na 2 ![]()
i zawsze tam budowałam dom który kiedyś chciałam , ale jak sobie pomyślę teraz to nie chciałabym mieć takiego dużego domu z dwoma łazienkami i jacuzzi bo nie wiem kto by to sprzątał ![]()
![]()
![]()
4, też pamiętam 2 i 3 to były czasy
według mnie 2 była najlepsza
ubrania i tworzenie postaci
3 lubię bo ma otwarty świat
a 4 ma emocje (szczęście, flirciarki, pogodny) -i w 4 mozna umrzeć na zawał serca jak sim nie dostanie awansu (jak ma cechę ambitny) tylko jak w karierze z 5 spadanie na 4 ![]()
Kurczę , szkoda że nie mam tyle czasu i pamięci na laptopie bo aż bym sobie pograła jak tak mi przypomniałaś ![]()
![]()
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.