Ile mleka zjadają Wasze 21 miesięczne szkraby?

Hej, jak w tytule. 

Moja zjada rano jak wstanie 160, przed spaniem po 11 również 160 ml, wieczorem 160-170 ml. W ciągu dnia wiadomo normalne posiłki. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie za mało....

Kurcze to i tak jakoś w miarę. U mnie 9 miesięcy i o 6 rano 120ml o 20 wieczorem 150ml w nocy 120ml. W dzień nie ma szans że wypije.  Pytałam się naszej pediatry powiedziała żeby dawać dziecku mleka tyle ile chce nic na siłę a między mlekiem uzupełniać witaminy i minerały oraz podawać inne posiłki.  No i tak też robię. Jogurty, serki coś co ma dużo wapna w sobie. 

Myszka dziecko do roku powinno pić sporo mleka, a potem ten wapń juz dostarczasz nie tylko w mleku , więc myślę, że tu nie czegoś takiego, że za mało. U nas mleko jest tylko po kąpieli 150ml około wypije, a ma ponad dwa lata, Tak poza tym to je nabiał 

Moja jeszcze na piersi  ale jak podaje mm to gora 120 pije rano i wieczorem.

My jeszcze nie na tym etapie ale jak zaobserwowalam u znajomych i w rodzinie to ich dzieciaczki plus minus w takim wieku jedza naprawde równie jedne są takie anty mlekowe jedza juz w ciągu dnia praktycznie normalne posiłki i mleko wchodzi tylko na noc ewentualnie w ciągu dnia przed drzemka inne są takie że butla z rana po przebudzeniu w ciągu dnia wieczor do spania i jeszcze gdzieś pomiędzy tez by się przydało to wydaje mi sie naprawdę od dziecka zalezy ale jak czytam to naprawdę w porządku twoje maleństwo chyba je tego mleka jak na ten moment nie za dużo nie za malo

Według mnie jest ok. Niech zjada ile chce.Widocznie tyle potrzebuje.Jesli nie ma problemów ze zjadaniem innych posiłków to nie masz się czym martwić.

Niech je ile chce ;) mój synek ma prawie 18 miesięcy i pije ok 6 180ml, przed drzemką 180ml i na noc też 180ml. W ciągu dnia je normalne posiłki i to nie w małych ilościach bo lubi jeść. Córka we wrześniu będzie miała 4 lata i nadal pije mleko. O 13 wypija 180ml a na noc potrafi wypić 2x po 180ml a czasem i więcej. 

Uważam ze to nie jest za mało skoro dziecko je jeszcze stale posilki 

No dokładnie tak jak piszą dziewczyny w tym wieku mleko to już taki dodatek. Dzieci raczej jedzą 5 stałych posiłków i u nas mleko to taki szósty posiłek przed snem w zasadzie dostaje zwykle jako bez cukru 

Jak dla mnie to dość sporo moja córka 13 miesięcy i pije 2/3 x po 150ml