Hej, jak w tytule.
Moja zjada rano jak wstanie 160, przed spaniem po 11 również 160 ml, wieczorem 160-170 ml. W ciągu dnia wiadomo normalne posiłki. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie za mało....
Witaj na forum #teamLOVI!
Hej, jak w tytule.
Moja zjada rano jak wstanie 160, przed spaniem po 11 również 160 ml, wieczorem 160-170 ml. W ciągu dnia wiadomo normalne posiłki. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie za mało....
Kurcze to i tak jakoś w miarę. U mnie 9 miesięcy i o 6 rano 120ml o 20 wieczorem 150ml w nocy 120ml. W dzień nie ma szans że wypije. Pytałam się naszej pediatry powiedziała żeby dawać dziecku mleka tyle ile chce nic na siłę a między mlekiem uzupełniać witaminy i minerały oraz podawać inne posiłki. No i tak też robię. Jogurty, serki coś co ma dużo wapna w sobie.
Myszka dziecko do roku powinno pić sporo mleka, a potem ten wapń juz dostarczasz nie tylko w mleku , więc myślę, że tu nie czegoś takiego, że za mało. U nas mleko jest tylko po kąpieli 150ml około wypije, a ma ponad dwa lata, Tak poza tym to je nabiał
Moja jeszcze na piersi ale jak podaje mm to gora 120 pije rano i wieczorem.
My jeszcze nie na tym etapie ale jak zaobserwowalam u znajomych i w rodzinie to ich dzieciaczki plus minus w takim wieku jedza naprawde równie jedne są takie anty mlekowe jedza juz w ciągu dnia praktycznie normalne posiłki i mleko wchodzi tylko na noc ewentualnie w ciągu dnia przed drzemka inne są takie że butla z rana po przebudzeniu w ciągu dnia wieczor do spania i jeszcze gdzieś pomiędzy tez by się przydało to wydaje mi sie naprawdę od dziecka zalezy ale jak czytam to naprawdę w porządku twoje maleństwo chyba je tego mleka jak na ten moment nie za dużo nie za malo
Według mnie jest ok. Niech zjada ile chce.Widocznie tyle potrzebuje.Jesli nie ma problemów ze zjadaniem innych posiłków to nie masz się czym martwić.
Niech je ile chce ;) mój synek ma prawie 18 miesięcy i pije ok 6 180ml, przed drzemką 180ml i na noc też 180ml. W ciągu dnia je normalne posiłki i to nie w małych ilościach bo lubi jeść. Córka we wrześniu będzie miała 4 lata i nadal pije mleko. O 13 wypija 180ml a na noc potrafi wypić 2x po 180ml a czasem i więcej.
Uważam ze to nie jest za mało skoro dziecko je jeszcze stale posilki
No dokładnie tak jak piszą dziewczyny w tym wieku mleko to już taki dodatek. Dzieci raczej jedzą 5 stałych posiłków i u nas mleko to taki szósty posiłek przed snem w zasadzie dostaje zwykle jako bez cukru
Jak dla mnie to dość sporo moja córka 13 miesięcy i pije 2/3 x po 150ml
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.