my mamy zwykla z decathlonu i Gabi zalapal majac nie cale 2l a rowerek majac 2latka
czy rowerek na roczek to za wcześnie ?
Beata moja samodzielnie poszła w rok i 3 miesiące więc takie rowerek dla niej byłby za szybko na rok
Moj syn dostal na roczek rower i to byl super prezent. Wiadomo ze od razu nie jeździł ale przed drugimi urodzinami juz śmigał
Ewabrz to bardzo szybko ☺ ja nie znam dzieci które przed 2 rokiem życia jeżdżą na rowerku
Hmm Nati, nigdy się nie zastanawiałam w sumie... Chociaż dzieci mojej siostry jeździły jak były u nas i chyba miały wtedy koło 3 lat, faktycznie.
Uznaliśmy, że jak już fajnie chodzi to niech próbuje. Wiadomo, że wtedy tak często rowerka nie brał ale teraz co wyjdzie na pole to idzie po rowerki i raz jedzie na jednym, raz na drugim. Ale częściej wybiera ten 3-kołowy trochę większy. Niedawno chcieliśmy spróbować po ulicy i mąż go zabrał ale nie wiem czy syn się bał czy co bo w końcu mąż zostawił rowerek przy naszej miedzy i poszli do lasu na piechotę. Także tak po asfalcie jeszcze nie próbował. Jedynie pod domem po trawie, chodniku, ogólnie po placu.
Corka w wieku 2 lat chciala rowerek iznalam ze biegowy nie jest najlepszy zwlaszvza jesli w poblizu jezdza samochody. Dostala nowy rower jezdzila bim wszedzie nawet do toalety w wieku 3 lat jezdzila juz na 2 kolkach :) jakiez bglo zdziwienie ludzi jak ja widzieli ńa rowerze bez kolek :)
Ja mieszkam przy ulicy widzialam nie raz rozpedzone dzieci na rowerkach biegowych i biegnacych rodzocow jak wyjezdza na ulice osiedlowa, dlatego wolalam zwykly rowerek wiecej wysilku ;)
A bez kolek to mam wrazenie ze teraz dzieci bardzo pozno sie ucza jezdzic.
Też mi się tak wydaje jak się zastanowię... ja z koleżankami jeździłam w przedszkolu, jedna do drugiej. Ale my mieszkamy na wsi, to też inaczej. Jednak ten ruch na ulicach jest mniejszy.
Hm... nie zastanawiałam się nad taką hulajnogą. Z siedziskiem, to córka ma rowerek biegowy, natomiast hulajnogę ma normalną, ale trzykolową, bo na dwukołowej nie była w stanie utrzymać równowagi. Ma 3 lata i śmiga. Syn ma 16 miesięcy i też zaczął już się odpychać na tej hulajnodze.
pannaXoanna Jaki to rowerek dostał ?
Super ta hulajnoga podoba mi się. Taka praktyczne na zasadzie jak rowerek biegowy
U nas córka ma dopier prawie roczek
Beata to chyba troszkę za mała na rowerek czy hulajnoge
No rok to chyba mało bo to dziecko jeszcze się uczy chodzić i nie ma równowagi podczas tego
Tak za mała na hulajnogę, a jeśli chodzi o rowerek to myślałam nad takim innym rowerkiem 5 w 1 i na końcu zostaje sam rowerek
Beata niektóre dzieci roczne nie potrafią jeszcze chodzić. A co dopiero uczyć się jeździć na hulajnodze lub rowerku więc uważam że za wcześnie
Anulka tylko czy za rok taki 5w nie będzie za mały
Zazwyczaj producenci dają takie sprzęty od 2+,3+ wiec nie wiem czy to dobry taki pomysł, taki maluch jeszcze nie jest zbyt mocno stabilny i może mieć zachwiania;( nie koniecznie taka zabawka może być bezpieczna dla niego chyba ze sa takie hulajnogi od roku ;) ale zazwyczaj pchacze są na ten wiek;)
Ja uważam, że to zależy od dziecka, jak silne ono jest i kiedy nauczy się chodzić.
Mój syn po roczku sobie radził na tym rowerku no ale pierwsze kroki sam zrobił jak miał 10,5 miesiąca, więc miał czas ogarnąć to chodzenie. Jak dziecko jest niestabilne to bym nie próbowała.