Higiena intymna mamy

Środków do higieny intymnej jest faktycznie mnóstwo tylko mam wrażenie, że większość z nich ma w składzie silne detergenty lub substancje zapachowe, które przesuszają i działają drażniąco na okolice intymne. Więc pozostanę przy tym szarym mydle, może się sprawdzi... 

Karolina to ja wiem ale chodziło mi czy są bardziej że względu na wiek rozróżnione czy tylko na dwie kategorie 

Aneczka mi się wydaje, że chyba są tylko dla dzieci i dla dorosłych nie widziałam płynów z zaznaczonym, preferowanym wiekiem. Ale może takie są, nie wiem. 

Aneczka bardziej miałam na myśli że dla młodych dziewczyn dojrzewajachych kobiet w wieku menopauzalnym kobiet w ciąży i po porodzie. 

karolinach spotkałam się z płynem 50+,40+,z płynem dla kobiet w ciąży,połogu i karmienia piersią,dla dziewczynek od 3 roku życia i normalne bez podziału na wiek a soraya ma dla kobiet w czasie menopauzy.jest tego masa

Adamos już rozumiem co miałaś na myśli. Dzięki za rozwianie wątpliwości

Ja używam emulsji z hydrovag

Ja dawniej kombinowalam  z plynami do higieny intymnej i szczerze im bardziej kombinowalam tym gorzej na tym wychodziłam w końcu postawiłam na zwykle szare mydło nawet lepsze bylo to w kostce nie w płynie i czasem tez używam z biedronki ten tańszy doslownie w granicach cos 3 zl płyn Femina wersja z ekstraktem z rumianku .Ale wiadomo że też kwestia spraw intymnych jest bardzo indywidualna na jedna z nas działa dany produkt pozytywnie inna moze dostac jakiegoś uczulenia itd. Moze poproś ginekologa zeby zapisał ci jakies globulki nawilzajace i utrzymujace odpowiednie ph pochwy  mi  jakiś czas temu doradzil aby raz na tydzień stosować invag  do  tego właśnie to szare mydło jest ok

Ja używam Perfekt mama+ ,dla kobiet w ciąży i dla mam po porodzie ☺

Nie używałam nigdy szarego mydła. Wiem że działa ściągająco ale nie nawilża niestety. Może tantum Rosa taki płyn jest bardzo polecany szczególnie przy problemach typu pieczenie swedzenie zaczerwieninia. 

Mnie szare mydło nie przekonuje. Uważam, że okolice intymne potrzebuję specjalnej pielęgnacji. Wypróbuj sobie naturalny płyn z probiotykiem z 4Organic. On super nawilża i koi okolice intymne. Ma też naturalny, dobry skład. I jest bezzapachowy! Na pewno nie zaszkodzi wypróbować :)

Ja uwielbiam 4organic albo activorganic :) Te płyny mają bardzo fajny skład :) Naprawdę mi służy od długiego czasu :) Miałam ten klasyczny i ten z probiotykami :) 

Mucovagin pomógł mi na dużą suchość pochwy ,którą miałam podczas karmienia i przy spadku hormonów (estrogenów). Również skuteczny :)

To potrzebujesz czegoś delikatnego i z dobrym składem. Zobacz sobie płyny z 4Organic. Mają tam różne wersje np. z probiotykiem , aloesem czy laktobionowy. Wszystkie mają certyfikaty że nie uczulają, nie powodują podrażnień i są bezzapachowe.

Nie znam tych firm dziewczyny się skoro polecacie to może powinnam wypróbować;)

Tych wszystkich firm jest za dużo żeby wszystkie wypróbować;) no ale chociaż część sprawdzonych warto ;)

Oj tak pełno firm , ale lubie testować nowe rzeczy 

A to 4organic sprawdzi się jak są nawracające infekcje? 

Ja też lubię testować nowe rzeczy czy kosmetyki  ;)

Ja stosowałam Lactacyd, nie znam tej firmy 4organic

Jak dla mnie najlepszy jest Ginexid - to jest pianka. Ona jest trochę droga ale jest mega wydajna i naprawdę super.