ja herbatek nie kupowałam inka wystarczyła;)
Fematier i lactosan ja stosowałam
Anis ja Inkę już teraz pije to mam nadzieję że pokarm będzie od początku ;) już teraz czasami widzę jak mam jakieś zaczątki siary na staniku i sutkach.
Na laktacje dobry jest fermaltiker i lactosan.
u mnie tez się sprawdził fematier
oleksandra nie chce straszyc ;) ale jak ci sie mleko zaczyna wylewac;D to porod juz jest coraz bliżej;) jatak miałam przed pierwszym porodem;)
Tak miałam podobnie to oznaki że już blisko
Ale to dopiero 32 tydzień a szyjka w normie była 2 tygodnie temu. A ta siara to już tak od miesiąca. Ale nie to że się wylewa czy kapie. Po prostu tak już bardzo delikatnie widzę. Wcześniej chyba nawet mocniej. Teraz lżej. Myślicie że urodzę wcześniej? Termin dopiero na 20.11
Nie wydaje mi się żeby siara miała wpływ na szybszy poród, właściwie to nie słyszałam o takim przypadku, może są tu dziewczyny z takim samym przypadkiem jak Twój
Raczej nie powinnaś szybciej urodzić, ja zauważyłam u siebie takie jakby grudki wyschniętego mleka na brodawkach około 25 tydnia ciąży, a poród był wywoływany w 40 tygodniu ;)
Mi tez szybko się pojawiła siara
moze u każdego inaczej;) u mnie w pierwszej ciazy kilka dni przed był wypływ mleka a jak pojechałam na kontrole to mi wody odeszły na fotelu podczas badania;) a w drugiej ciazy to miałam wywołany to mleko dopiero sie pojawiło po porodzie;)
U mnie.po.dwoch cięciach po porodzie po pierwszym laktacja słabsza po drugim lepsza ale po narkozie kazali mi syna przystawiać od razu 🤭
No właśnie to jest takie minimalne grudki zaschniętego mleka. Tak żeby się samo lalo to jeszcze nie ma na szczęście.
Ja piję herbatkę Babydream mamas z Rossmanna, 2-3 kubki dziennie i według mnie działa dobrze :)
Słyszałam o niej podobno nie droga jak to baby dream ma tanie dobre produkty
Mi nie leciała w ogóle siara, a poród miałam na początku 39tc. W trzeciej dobie po porodzie zaczęłam mieć trochę pokarmu a od czwartej mam go naprawdę dużo i całe 2 miesiące karmię tylko piersią i jeszcze odciągam zapasy. Jak nie miałam od razu pokarmu to mąż kupił mi w aptece Femaltiker bo każdy go polecał na laktację. No ale nie zdążyłam go wypić i pokarm pojawił się sam. Córcia nie chciała łapać cyca więc w rozkręceniu laktacji pomógł mi laktator.
Mi po porodzie leciała ale po całkowitej narkozie jaką miałam nie powinno się maluszka przystawiać a mi kazano
No ja w trzeciej dobie miałam taki nawał pokarmu że musiałam sobie odciągać pokarm laktatorem bo było go za dużo i moja mała sobie z tym nie radziła. Jeśli chodzi o siarę to mi nie wypływała przed porodem
paula a czemu nie powinno? mnie też usypiali ale w sumie na chwile a też karmiłam mała piersią