Ginekolog kobieta czy mężczyzna?

Ja chodzę do ginekologa mężczyzny - ale to dlatego, że wiem, że jest najlepszy w okolicy :blush:

1 polubienie

Ja chodzę do faceta, ale wydaje mi się że jeśli lekarz jest profesjonalny, ma dobre podejście do pacjentki i budzi Twoje zaufanie to płeć nie ma tu znaczenia. Wiem, że mój lekarz zna się na swojej pracy, ma duże doświadczenie i ciągle się szkoli, a do tego ma zdrowe podejście do suplementów, szczepień itp.

1 polubienie

To chyba nie ma znaczenia wazne zeby przyszla mama miała zaufanie i czula sie zaopiekowana :slight_smile: osobiscie w 1 i 2 ciazy mialam faceta i jestem zadowolona

Ja prowadziłam ciążę u kobiety. Słyszałam o niej pozytywne opinie i faktycznie okazała się bardzo dobrą specjalistką i bardzo sympatyczną osobą, więc każda wizyta to była przyjemność i nie zamieniłabym jej na innego lekarza. Jeśli o mnie chodzi to jednak czuję jakiś opór przed pójściem na wizytę do mężczyzny ginekologa.

Ja teraz mam kobietę ginekolog, jakoś czuje się przy niej swobodniej, niż przy lekarzu mężczyźnie do którego chodziłam w pierwszej ciąży. Jednak kobieta kobietę zrozumie, do tego jest bardzo profesjonalna, empatyczna i sympatyczna. Wybrałam ja jednak ze względu na opinie jakie posiadała - jest bardzo dobrym fachowcem.
Przed wyborem zrobiłam przegląd opinii ginekologów dostępnym w mojej placówce i wybrałam tę osobę z najlepszymi. Gdyby najlepsze opinie posiadał mężczyzna, to wybrałabym mężczyznę, bo jednak zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Ja do kobiety ginekologa jestem uprzedzona, ale to tylko przez swoje doświadczenia. Oczywiscie wiem, ze nie każda będzie taka, jak ta na którą trafiłam, ale póki co zostaje ze swoim lekarzem, mam nadzieję, że jak najdłużej :rofl:

ja to wole do kobiety jak mam wybór, przy chłopie czuje taki dyskomfort :melting_face:

3 polubienia

Mam dokładnie tak samo, przy kobiecie czuję się swobodniej, bez stresu czy skrępowania. Jakoś łatwiej się otworzyć i zaufać.

2 polubienia

Też tak mam, zdecydowanie wolę przy kobiecie😊

Ja w pierwszej i drugiej ciąży miałam faceta ginekologa, nie robi mi to różnicy czy mężczyzna czy kobieta. Fakt pierwsza wizyta była dla mnie stresująca ale wybrałam też ginekologów z polecenia i wizyty były rzeczowe że nie czułam skrępowania.

Ja też wolę kobietę , do faceta idę jak już muszę szpital czy połówkowe gdzie tylko u nas to sami faceci ginekolodzy przyjmują tak to pewniej czuje się przy kobiecie

W obu ciazach mialam faceta i powiem Wam ze nie zamienilanym go na innego lekarza czy lekarke. Poszlam zarowno z polecenia kobiet jak i ze wzgledu na jego doswiadczenie w odczutach z USG. Nie oszukujmy sie nie każdy ginekolog potrafi tak dokladnie odczytywac USG. A u nas kazdy najmniejszy szczegol byl sprawdzany przy wizycie :slight_smile:

Jeśli dobry sprawdzony i czujesz się przy nim pewnie to super :wink:

Super, że trafiłaś na takiego lekarza :blush: To różnica, gdy ginekolog ma doświadczenie i dokładność przy USG, daje to spokój i poczucie, że wszystko jest dobrze dopilnowane. Ja też uważam, że najważniejsze to mieć do lekarza pełne zaufanie, niezależnie od płci.

1 polubienie

To prawda :wink: