Hmmm... pomylka stokrotki z kaczencem;) fajne porownanie ;)
Hmmm piszac o specjalistach pisalam ze czasami tez badanie wymaga rozebrania moze nie majtek ale z biustonosza nie pisze tutaj o okuliscie bo gdzie oczy a gdzie cycki;)
Ale badanie chociazby echa serca czy ekg czy chociażby usg piersi mamografia no sory prze biustonosz sie nie da;)
Mysle ze dziewczyny chca sie wygadac, za jakis czas moze beda pisac w innych watkach beda mialy inne postrzezenia ;)
Co do jadu w wypowiedziach.... napisze ach ta mlodzież;D
Mi też nigdy ginekolog nie badał piersi. Jak coś to wystawiał skierowanie na USG.
I mnie tu nie przekonuje tutaj ta antyreklama mężczyzn ginekologów. Dobry może być zarówno mężczyzna jak i kobieta. I na odwrót. Mogą być również kiepscy. Ja chodzę do mężczyzny. Byłam wcześniej i u kobiet. Ale mój wybór wypadł tak jak wypadł z różnych powodów i jestem zadowolona.
Z jednym się niestety muszę zgodzić. Do puki wybieram sobie sama ginekologa to jest dobrze ale w szpitalu już niestety trafia się na różnych lekarzy. Zdążyło mi się trafić na beznadziejnego ginekologa mężczyznę i kobietę właśnie w szpitalu. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale byli to lekarze raczej starej daty. Dawniej widocznie miało się inne podejście do pacjentów...
@Mamą być, jeśli Cię uraziłam to przepraszam ale mnie aż krew zalewa jak pomyśle sobie ze będąc w ciąży będę musiała wybrać prywatna placówkę albo zgodzić się na upokorzenie w szpitalu.
Nie wiem czy tu można podać linki jeśli nie to proszę moderatora o ich usuniecie ale, wklejam tym które są zainteresowane punktem widzenia i obawami drugiej strony.
@Mamą być, jeśli Cię uraziłam to przepraszam ale aż krew mnie zalewa jak pomyśle sobie ze będąc w ciąży będę musiała wybrać prywatna placówkę albo zgodzić się na upokorzenie w szpitalu.
Nie wiem czy tu można podać linki jeśli nie to proszę moderatora o ich usuniecie ale, wklejam tym które są zainteresowane punktem widzenia i obawami drugiej strony.
Szczerze mówiąc to nigdy nie myślałam o tym, że mężczyźni wybierają taki zawod, bo chcą sobie pooglądać, pomacać i w ogóle :D
Ja bym się skłoniła ku takiemu zdaniu, że powiedzmy większą część pacjentek, to kobiety w ciąży, bo z infekcja czy na badania się chodzi powiedzmy raz, dwa razy w roku. I mężczyźni również zachwycają się cudem dzieciątka w brzuchu i narodzin :) poza tym lekarze mający prywatne praktyki też dobrze zarabiają :D
Nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka, ja osobiście jednak preferuje chodzenie do kobiet, chociaż w szpitalu przed porodem bylo to dla mnie szokiem, gdy pierwszy raz byłam badana przez faceta.
Dokładnie tak dziewczyny obyśmy trafiały w swoim życiu na takich specjalistów tylko z prawdziwego zdarzenia powołania jak to się mówi Niezależnie od tego jaka jest płeć danego lekarza A w ogóle najlepiej by było jakbyśmy jak najmniej do tych specjalistów musiały chodzić natomiast czasami to jest nieuniknione trzeba robić różnego rodzaju kontrolne wizyty bo jak to się mówi lepiej zbadać się zawczasu niż później leczyć
Neurolog powiedziała, że jeżeli świadomie prowadzimy ciążę prywatnie to prywatnie powinnyśmy rodzic. Chodziłam do 2 lekarzy i mam 2 różne opinie. Jeżeli idę do Pani ginekolog żeby potwierdzić ciążę, a ona jest na.mnie zła jakby za to że zaszłam w ciążę. Na cytologię zapisała mnie po porodzie... na usg jeszcze nic nie widziała i spytała z czym przychodzę skoro nic nie widać..
Każdy ma inne doświadczenia.. jednak do prowadzenia ciąży wolę wybrać dobrego lekarza żeby wykrył wszystkie nieprawidłowości podczas ciąży oraz zlecił wszystkie potrzebne badania na czas..
Prowadzilam ciążę u 2 lekarzy, Zmieniłam lekarza który mógł być przy porodzie jednak teraz nie popełniłabym tego błędu.. bo co do czego namawiał mnie do cc żeby zarobić.. nastraszył że rodząc SN mogę narazić dziecko i co do czego nie chciałam żeby był przy porodzie I zdałam się na szpital.. nie żałuję i miałam bardzo dobrą opiekę. Dyżur miały 2 panie dr które wymieniły się. Jedna super kobieta , a druga nieprzyjemna.. jakby przyszła do pracy za karę. Różni są lekarze mężczyźni jak i kobiety. Jednak najważniejsze jest dobro i zdrowie dziecka, a nie skrępowanie przed facetem lekarzem. Do wszystkich mówiłam, że mój lekarz nie musi być miły tylko musi wiedzieć co robi i zadbać o zdrowie dziecka które dla mnie jest najważniejsze ;)
Całą ciążę prowadxilam na NFZ, sezamu nie było się jakiejś tragedii też nie. Badania miałam wszystkie, na prenatalne poszłam prywatnie. Ciężko raczej trafić na kogoś naprawdę dobrego zarówno na NFZ czy prywatnie
Ja nie narzekam ani na NFZ ani na prowadzenie ciąży prywatnie. Nie możemy osądzać każdego ginekologa ani wrzucać go do jednego worka, że to gwałciciel i wybrał taki Zawód bo chce sobie pooglądać, dla mnie to jakaś kapletna bzdura. Ile lekarzy i ludzi tyle opini
Ja prowadziłam ciążę na NFZ u mężczyzny i kobiety. Musiałam zmienić lekarza ze względu na chorobę ginekologa. I byłam zadowolona zarówno z mężczyzny jak i z kobiety. Nie odczułam różnicy, że nie chodzę do nich prywatnie, ani nie odczułam różnicy między ginekologiem mężczyzna a kobieta. Po prostu warto wcześniej zasięgnąć opinii o konkretnym lekarzu :)
Ja leczylam sie prywatnie, obie ciaze u jednego lekarza.
Dlaczego?
Wybierajac lekarza mialam kilka nr dzwonilam na zapis do lekarza i niestety kazdy kazal czekac bo a wczesnie a to terminow brak jako jedyny kazal przyjechac na wizyte szybko i to uratowalo moja ciaze, gdybym czekala te 2 tygodnie to nie bylo by sensu z wizyta ;/
Do tego dobry kontakt kiedy cos sie dzieje kiedy mamy watpliwosci w zasadzie lekarz pod telefonem to jest jak dla mnie duzo.
W sumie dobre stwiwrdzenie prowadzenie ciazy prywatnie to i porod prywatny;) ja nie zdazylam rodzic ze swoim lekarzem szybciej dojechalam do szpitala u siebie;)
Aniss ja cały czas powtarzam że jak coś się dzieje to lepiej właśnie poradzić ciążę prywatnie bo jednak ta opieka lekarza jest inna, lepsza. U mnie całą ciążę wszystko było dobrze i spokojnie także chodziłam sobie na NFZ spokojnie
Ja prywatnie całą ciąże chodziłam ale dlatego, że miałam pakiet medyczny. Pewnie gdyby pakietu nie było to bym poszła na NFZ tyle też bym poszukała opinii gdzie najlepszy lekarz :)
wiecie to ze prywatnie to nie znaczy z elepiej;) ja byłam na nfz u super lekarza potem sie okazało że miał też prywatny gabinet ale co z tego czekania na nfz kilka godzin pod gabinetem;(
gdyby ciaża przebigała prawidłowo to pewnie bym sobie mogła na cośtakiego pozwolić;)
aniss troche tak jest ze prywatnie ten lekarz wykazuje większe zainteresowanie i mozesz do niego zawsze zadzwonic kiedy chcesz porady, na NFZ czegos takiego nie ma niestety, i wizyta jedna na miesiac plus minus
Pierwsza ciaze prowadziłam na NFZ i byłam super zadowolona, ale przy drugiej okazało się, ze tak dziwnie są podpisane kontakty, ze lekarz w przychodni nie mógł mi zrobić usg pomimo tego, że ma maszynę w gabinecie ;) musiałam jechać do innego miasta na usg ;D paranoja. dlatego teraz chodzę prywatnie (ale mam pakiet od męża z pracy)
Te pakiety są fajne. Ja też mam z pracy i płace niewiele a sama wizyta bez bez USG u mojego ginekologa to 170zl. Teraz to będzie conajmniej raz w miesiącu plus badania które też mam w pakiecie, to naprawdę mega oszczędność...
Jak we wcześniejszych ciążach też chodziłam prywatnie i bez tego pakietu, to tak teraz wszystko poszło w górę że teraz bym sobie na to tak normalnie nie mogła pozwolić...
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.