Farba magnat do pokoju dziecka

My mamy magnat ceramic i to jest rewelacja!!!szybko się zmywa, nie chłonie brudu, kuchnia już 3rok bez malowania a wygląda jak nowa, bo wszystkie plamy i kurz szybko się zmywa…teraz miałam do czynienia z kilkoma fachowcami (robiłam casting na najlepszego :slight_smile: tak jak każdy ma inne ulubione marki klei, gładzi i innych, Tak cała 4zgodnie polecali farby magnat.Co prawda mają mała gamę kolorystyczną i dość wysoką cenę (w Internecie można dostać taniej ok 60zł za puszkę), ale ich jakość i wydajność jest ponad wszystko.Szary kolor magnata za pierwszą warstwą pokrło znienawidzona żółta :slight_smile:

Alutka, u mnie też w tym roku szary magnat zastąpił żółty w kuchni i kanarkowy w pokoju :slight_smile: i po małych brudbych rączkach nie ma śladu

Teraz taka moda z intensywnych pstrokatych kolorów na ścianach maluje się na szaro i biało :slight_smile: na wiosnę się przeprowadzamy i tam prawie wszystkie ściany będą potraktowane szarym magnatem, a kolorowe będą tylko dodatki :slight_smile:

A nie lepiej w takim dziecięcym pokoju zastosować fototapetę? Niektóre z firm choćby http://wallcolors.pl/ mają do zaoferowania fototapety wykonane w bardzo przyjaznych dla dzieci wzorach, które naprawdę nieźle się prezentują. Myślę, że dziecko byłoby z takiego rozwiązania zadowolone. Pokój dziecięcy powinien być miejscem przyjaznym i pełnym kolorów ;). Dodatkowo fototapety wykonywane są dziś raczej z ekologicznych produktów, co dodatkowo za nimi przemawia. :wink:

Ale kiedy położyć fototapetę i będziesz póżniej chciała ją zdjąć, to ściana może być w różnej kondycji.
Także lepiej chyba pomalowac i w razie potrzeby przemalować na inny kolor.

Ja jestem przeciwniczka fototapet i ogólnie tapet. Od zawsze podobało mi się zwyczajnie pomalowane ściany w pokoju dziecięcym koloru mogą dodać dodatki nie wszystko musi być od razu bajkowe

ooooo właśnie :)))
Kilka lat temu był wieelki boom na tapety w pokojach np. jedna ściana. Szybko wyszło z mody, a wielu ludzi zostało ze ścianą do poprawki.

Jakiś czas temu malowałam mieszkanie duluxem i dekoralem :slight_smile:

Robiłam remont u synka w pokoju równo rok temu w listopadzie i na jednej ścianie mam tapetę, taki szary zygzak i do tej pory mi się podoba. Nie uważam żeby to źle wyglądało. Reszta ścian jest właśnie pomalowana magnatem, a na jednej zrobiliśmy dodatkowo fragment czarnej tablicówki i magnetycznej.

Ula mi sie tez czasami podoba jedna sciana pokryta tapeta (ale napewno nie fototapeta). jesli jest to ladnie dobrane ale osobiscie poprostu jestem za zwykla farba na scianie. Moze dlatego ze u mnie w domu w blokowisku wiecznie byly tapety bo sciany pekaly i strasznie mi sie to przejadlo

Motyw zygzaka jest fajny, ale ja raczej miałam na myśli, jakieś zielone i fioletowe kwiaty. Wzór który jest tak napaćkany że ciężko się skupić, np. w sypialni.

Aktualnie jestem po malowaniu mieszkania i także używałam farby marki magnat sypialnia i pokój dziecka :slight_smile: jestem zadowolona z wydajności farby , krycia jak i tego że aż tak bardzo nie śmierdzi :slight_smile:

Teraz wszedzie króluje biel , szarość ,mięta w pokoikach dziciecych :slight_smile: fajnym pomyslem jest pomalować jedną sciane np na czaro i przykleic na nią jakieś nalepki typu chmurki , baloniki , to dobra opcja gdy ktos nie chce tatpety bo wiadomo co dzieję się ze ścianą po jej zerwaniu :confused: a reszte innym kolorem :slight_smile: ale to juz kwestia gustu :slight_smile:

Z czarnym jest ten problem, że optycznie bardzo zmniejsza pomieszczenie i mogą sobie na to pozwolić tylko osoby z dużym metrażem. A chmurki, korony czy kropki to fajny motyw dekoracyjny nie tylko na czarnej ścianie. Na Ali można kupić takie naklejki za bardzo nieduże pieniądze.

Ja nie wiem czy bym się zdecydowała kleic te wydruki z Ali. Są fajne i też mi się podobają, nie miałam z nimi styczności ale bym się bała trochę. Ja pracuje akurat w firmie reklamowej i między innymi trochę jestem w temacie materiałów, rodzajów druku itd. I jak cena niska to i nośnik kiepski i pigment jeszcze gorszy. W większości te farby są na bazie rozpuszczalników i to po prostu śmierdzi tym rozpuszczalnikiem. Czasem jak zeszlam na produkcję to mnie od razu glowa bolała. A już jak ktoś zamawia całą tapetę drukowana na solwencie i to jeszcze do pokoju dziecięcego to dla mnie tragedia.
Są pigmenty na bazie wody i są bardzo drogie ale te akurat są bezpieczne.

Ola nie mówię o całej tapecie tylko o takich pojedynczych elementach. Kiedyś zamówiłam na allegro taka naklejkę ścianną do pokoju dziecięcego typu drzewko, małpka. Później zobaczyłam taka sama na Ali i z ciekawości zamówiłam. Była identczna, a różnica w cenie ponad 80 zł. Ale zgodzę się z Tobą, że w wielu kwestiach niska cena oznacza gorszej jakości materiały. Jak to mówi mój kolega “good things cost money” :slight_smile:

Ja mam szare kropeczki, kiedy tylko przyjedzie Zuzi Łóżko, a’la kura z Ikei, i będę je naklejała na białej ścianie <3 :slight_smile: Już nie mogę się doczekać

Takie naklejki w dziecięcym pokoju rewelacyjnie wyglądają. Ale byle nie za dużo właśnie raczej jakieś dodatki niż cała ściana.

Całej ściany na czarno nie zdecydowałabym się pomalować, i jeżeli już to jakiś kawałek farbą tablicową, żeby dzieciaki mialy do malowania :slight_smile:
A farby magnat polecam, w jednym pokoju malowaliśmy i dobrze się nimi i malowało i sprawdzają się dalej.

Naklejki na ścianę są super, bardzo ładnie wyglądają, nie tylko w pokoju dziecka. Oczywiście wszystko musi być z gustem i z umiarem, ale to bardzo ładne dekoracja wnętrza.
A jeśli chodzi o farby Magnat to zdecydowanie polecam, też mam pomalowane nimi ściany i jestem bardzo zadowolona.

My będziemy niedługo malować pokój dzieciakom i chyba zdecydujemy się na magnat właśnie. Chciałam na jednej ścianie ponaklejać gwiazdy, ale że ściana duża, a naklejki dość drogie to odpuściłam sobie.

my wybraliśmy farbę duluxa easycare i jestem z niej jak najbardziej zadowolona. plamy schodza z łatwością, wystarczy że przemyję wilgotną gąbką z mydłem, bez tarcia tylko delikatnych ruchem wymiatającym na zewnątrz. żaden ślad potem nie zostaje

My malowaliśmy Śnieżką satynowa. Duży wybór kolorów, zmywalna i bardzo ekonomiczna :slight_smile: POlecam :slight_smile: