Dziwne dźwięki

Cześć :) 

Mój synek ma 18 miesięcy i rozwija się bez zastrzeżeń społecznie i komunikacyjnie. Od urodzenia rehabilitujemy się z powodu obniżonego napięcia, ale efekty są na prawdę super, raczkował, siedział i chodził w terminie. Innych kłopotów brak, jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju. Często kiedy zasypia (niestety usypia nadal tylko na rękach) śpiewa i wydaje inne śmieszne dźwięki. Trochę wyje wysokich tonach, czasem spiewa coś w stylu (lelele, lalala). Trwa to parę minut i potem zasypia. Czasami robi to też w wózku podczas jazdy, kiedy się ewidentnie nudzi, albo jest zmęczony. Czy wasze dzieci robią coś podobnego, lub spotkaliście się kiedyś z czymś tego typu? 

Wydaje się to normalne chociaż nie przypominam sobie by moje córki takie dźwięki wydawały :) 

Mój synek często sobie "śpiewa" albo "mruczy" tuż przed zaśnięciem. Nieraz to jego śpiewanie to kaskada różnych nietypowych dźwięków. Więc wydaje mi się, że to całkowicie normalne u dzieciaczków. Mój ma 14 miesięcy.

Mój tak robi od 6 miesiąca cis tam jęczy stęka gada 😂

Dzieci bawią się mową i choc nie mówią to dla nich zabawa. Tak właśnie rozwija mowę poprzez ćwiczenie nowych możliwośći 

Pamiętam że córka też wydawała jakieś głosy jakie się jej podobały, albo miała takie coś (ale jak miala koło 6-9 miesięcy) że nagle kwiczała z radości. :)

Syn kiedyś śpiewał kiedy był śpiący ;) w łóżeczku jak i podczas spaceru, zawsze wtedy wiedziałam że chce spać;)

Też mi się wydaje, że to normalne;) moje też zawsze coś nuciły czy mruczały;) łatwiej im było zasnąć także nie masz nie wg mnie czym martwić 

Może w ten sposób jego organizm się uspokaja.... 

Zdecydowanie jest to coś naturalnego, normalnego. Mój synek również śpiewał, mruczał jak był zmęczony i chciał spać. I w łóżeczku i w wózku. Po kilku minutach zasypiał.

zgadzam się to normalne zachowanie jakiś taki sposób na wyciiszenie albo uspokojneie się 

To normalne u takich maluchów. Moja córeczka równiez jest bardzo rozgadana, aż krzyczy i piszczy czasem :)

Czyli jednak normalne 😁

To zupełnie normalne i naturalne, nie ma się czy martwić :)

Maluch odkrył, że ma głos a teraz go poznaje :)

Tak tak ! Dokładnie bawi się tym co nowe

mnie często samą uspokaja mruczenie :) a jak piszecie dziecko odkrywa, że ma głos, wydaje dzwięk więc pewnie mu sie to podoba :)