U mnie teraz obrzęki dają się we znaki. Czuję duże pragnienie, zwłaszcza w nocy, potrafię wypić litr wody podczas nocnych pobudek. Największe robią mi się obrsekina nogach, każde skarpetki się wpijają w skórę. Po ściągnięciu spodni widać odgniotki na nogach.
No i nocne chrapanie. To chyba też kwestia obrzęku i przepony. Czasami własne chrapanie mnie wybudza.
Ja to znowu w dzien mam duze pragnienie , ale takie odgniecenia na ciele juz tez zauwazam przez te obrzeki
u mnie też problem z dziąsłami, to chyba powszechny problem.
Chyba tak. Nawet się nie spodziewałam że aż tak powszechny. Z poprzednich ciąż nie pamiętam żeby mi doskwierały dziąsła.
Zamówiłam aptekę i czekam na nową szczoteczkę ![]()
wystarczy, że myłam zęby i przy płukaniu leciała tylko krew.
Na to chyba nie ma w ciazy zlotej rady aby calkiem bylo ok
Niestety trzeba z tym żyć. Został miesiąc wiec dam radę ![]()
Ale rzeczywiście szczoteczka bardzo miękka (soft) robi robotę. Jest taka mieciutka że nie podrażnia.
A uzywasz jakiegos plynu teraz w ciazy do plukania ?
Tak. Na początku używałam płynu dzieci elmex junior. A teraz mam swój. W aptece taki dostałam- ziołowy i bez alkoholu.
Ja w takich sytuacjach najbardziej lubię różnego rodzaju płukanki ziołowe. Bardzo fajnie sprawdza się szałwia (uwaga przy karmieniu piersią!) oraz ewentualnie Dentosept.
Ooo to ja sobie go tez kupie
dzieki za zdj
Tez tak miałam i najgorsze że nie byłam w stanie normalnie myć zębów bo mdłości mnie łapały. Teraz po 26 tc jest już ok
Ja 37 tydzień i znowu nudności się pojawiły. Ale to pewnie dziecko zabiera miejsce żołądkowi i dlatego… ![]()
U nas to samo tyle ze mocna zgaga na szczescie znosna wczesniej byla wiele gorsza ![]()