Latwo
praktycznie gotujesz i dodajesz wszystko do 1 garnka ![]()
Ketchup z dyni - DoradcaSmaku.pl.
Ja z tego przepisu robie ![]()
U mnie jedza do tostow starszak do pizzy jako sos
a ja to z chlebem
w sensie posmaryje sobie suchy chleb tym i jem ![]()
Ok dziękuję, tylko nie wiem czy u mnie się nie zmarnuje ![]()
Ja to jakos nie przepadam za smakiem dyni ,
Też tak kiedyś myślałam, ale jak już zjadłam zupę i potem ciasto to żałowałam że szybciej tego nie jadłam ![]()
Mozliwe ze tez nie zjadlam wczesniej dobrze przyrządzonego dania ![]()
No ja tez nie przepadam ale w tym ketchupie wgl nie czuc dyni ![]()
W serniku też nie, gdyby mi ktoś o tym nie powiedział to bym nie wiedziała ![]()
Kiedyś w jakiejś restauracji zamówisz , to może zmienisz zdanie ![]()
Dynia to zaraz po cukinii moje ulubione warzywo, jem je na słodko oraz na wytrawnie. Z takich moich ulubionych dań to zdecydowanie krem z dyni z curry (robię też w wersji z chili) z grzankami, sos dyniowo-serowy do makarony, gofry dyniowe oraz zupa z dyni na słodko z kluskami. Piekę też ciasto dyniowe z cynamonem. Zawsze kilka słoiczków puree dyniowego zamrażam żeby w ciągu roku mieć pod ręką na ciasto, jednakże największy apetyt na dynię jest właśnie jesienią. Jest jedna dyniowa rzecz, której absolutnie nie znosze - kompot, dynia w kompocie to jakieś nieporozumienie ![]()
Mi się właśnie wydaje, że dynia ma bardzo mdły i delikatny smak i raczej jest masą/baza/ wypełniaczem dań i wszytko zależy jak te dania sobie przyrządzisz i doprawisz i chyba za to lubię ją najbardziej. Jednak wydaje mi się, że wielu ludziom może przeszkadzać jej konsystencja, ale dużo zależy od odmiany i dojrzałości, bo potrafi być taka mączna albo mieć takie “niteczki”.
Mój tato na hasło że coś jest z dyni już się nastawia anty, bo dynię to jadło bydło i trzoda chlewna u nich w domu, ale jak dostał kopytka z dyni w ogóle się nie zorientował, a po cieście dyniowym do dziś się oblizuje, bo myślał, że to marchewkowe ![]()
Omg czy on smakuje jak ketchup ?
Tak
a dokladnie jak sos do pizzy ![]()
Dyni nie czuc ![]()
Mój ulubiony przepis to na sos do spaghetti własne z dyni ![]()
A jak go robisz?
Też jestem ciekawa jak go robisz
bo lubię dania z makaronem ![]()
Ciekawe dania i połączenia macie z tą dynią