Dynia - Wasze ulubione przepisy

A lubicie pumpkin spice latte z popularnej sieci kawiarni ? Wiecie ze ja dopiero 3 lata temu odkrylam jej cudownosc ?:heart: wczesniej myslalam ze syrop dyniowy bleee a teraz sama robie w domu :rofl:

2 polubienia

Jeśli możesz to tak, super

Sprawdź ten pyszny przepis znaleziony na Cookidoo®: Halloweenowe ciasto dyniowe Halloweenowe ciasto dyniowe - Cookidoo® – oficjalna platforma z przepisami na Thermomix®

Sprawdź ten pyszny przepis znaleziony na Cookidoo®: Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie - Cookidoo® – oficjalna platforma z przepisami na Thermomix®

1 polubienie

Oo bardzo dziękuję :star_struck:

1 polubienie

Mój mąż był tak kochany wczoraj, wiedział że chce iść na PSL ale nie mam kiedy, miałam pojechać do niego do pracy i mieliśmy iść razem ale mała źle się czuła ja też i wchodzi wczoraj do domu i mi daje dużą kawkę że Starbucksa :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

1 polubienie

A ja robie ketchup z dyni :slight_smile: dzieciaki jedza i nawet nie wiedza z czego to jest :sweat_smile:

1 polubienie

A ja nigdy nawet o takim nie slyszalam :grin:

Nigdy nie słyszałam , że można zrobić ketchup :see_no_evil: a łatwo się go robi?

Ja uwielbiam :heart: w kilku kawiarniach jest. Jakis czas temu wyrwalam sie na zakupy i poszlam do costy… A Pan mowi do mnie nie ma i nie bedzie do poniedzialku/wtorku w zadnej naszej kawiarnii bo syropy nie dojechaly na czas :disappointed::disappointed::disappointed: kupilam orzechowa, ale to nie to samo

Zupa dyniowa :slight_smile:
Dynia do pieca , do blendera z rosołem i mleczkiem kokosowym :slight_smile: moj top przepis szybko i smacznie

Ja zawsze ze starbucksa

2 polubienia

Ooo to ja robie z cukinii a w sumie to robilam przy starszaku jak byl maly. Chyba bede musiala do tego wrocic niedlugo, bo dawalam do parowek no ale mlodszy jeszcze nie je parowek :rofl:

Tak, ja w tamtym roku pierwszy raz spróbowałam i też uwielbiam :heart_eyes: Ale w tym roku jeszcze nie piłam :grin:

O wow, to musi być przepyszne :heart_eyes: :heart:

1 polubienie

Same przepyszne rzeczy :heart_eyes: :revolving_hearts: Masz jakieś sprawdzone przepisy? :smiling_face_with_three_hearts:

Chlebek dyniowy to coś, czego musimy spróbować :raised_hands: :heart:

Brzmi bardzo smacznie :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

Przypiekam warzywa w piekarniku. Marchew, pietruszka, por, ziemniak, dynia. Później gotuję blenduje i na koniec dodaje cały taki duży serek topiony śmietankowy.
Na frytki kroje dynie na paseczki posypuję przyprawa do ziemniaków i piekę w piekarniku albo w airfryer
Na ciasto gdzieś mam zapisane w zeszycie :neutral_face:

Dam znać po weekendzie czy były dobre bo już puree z dyni jest !