Dynia - Wasze ulubione przepisy

Drogie mamy, jakie są Wasze ulubione przepisy na posiłki z dynią? Zainspirujmy się wzajemnie :raised_hands: :heart:

1 polubienie

Jedyna w swoim rodzaju pyszniutka zupa krem z dynii :heart_eyes: banalnie prosta - dynia, ziemniaczek, marchewka, cebula, czosnek - do piekarnika na 40 minut w 200 stopniach, potem wszystko blendujemy zalewamy bulionem i mleczkiem kokosowym :heart_eyes:

2 polubienia

U mnie również wygrywa krem z dyni!
Przygotowuję bardzo podobnie do @Kiniawes ale lubię dodać jes,cze imbiru :yum:

1 polubienie

Zupa krem z dyni! Ale jadłam też ciasto dyniowe i były pyszne, ale niestety nie mam przepisu. Do posiłków jakichkolwiek często też dorzucam pestki dyni, do sałatek, czy nawet jako zdrową przekąska

Zupa krem z dyni ale z serkiem topionym śmietankowym i frytki z dyni z przyprawą do ziemniaków. I ciasto z dyni pychaaaa Uwielbiam

Chlebek Dyniowy :heart::heart::heart: albo rissotto dyniowe.
Moje ulubione smaki jesienne :fallen_leaf::fallen_leaf::fallen_leaf::maple_leaf:

Kocham krem z dyni i bułeczki dyniowe z dżemem pomarańczowym! Ale w tym roku zamierzam przetestować kluski śląskie w wersji z dynią z orzechowo chili sosie w stylu azjatyckim

Dyniowe kopytka ( batatowe i szpinakowe też robilam) sa pyszne !
Oczywiscie ciasto dyniowe musi byc !
Krem z dyni z imbirem i chipsami z boczku mniam !
No i ja robie puree z dyni do syropu na pumpkin spice latte ktory juz kiedys wklejalam gdzies w innym wątku

Zupa krem z dyni, ale furrore robia pieczone frytki z dynii z rozmarynem i oliwą do drugiego dania :wink: Ale to juz dla malych Juniorków :slight_smile:

Ja niestety nie robię nic z dyni zarówno dzieci jak i mąż są anty-dynia ale bardzo chętnie poczytam może uda mi się ją,przemycić, w jakiejś potrawie :grin::grin::grin:

Chałka dyniowa
I kluseczki dyniowe z bułką tartą na maśle z cynamonem :orange_heart:

1 polubienie

Ja uwielbiam krem z dyni :heart_eyes:

Krem z dyni, ciasto dyniowe , tarta dyniowa i kopytka.z dyni mniam :wink:

A masz może, jakiś szybki przepis na ciasto dyniowe ? jadłam kiedyś sernik dyniowy i był pyszny

Robie z termomixa halloweenowe ciasto dyniowe lub sernik dyniowy na czekoladowym spodzie :slight_smile:

Ja jedynie co z dyni zjem to krem z dyni , tak to nie robilam nigdy nic z dyni nie moje smaki :smile:

Warto poszukać czy Jakas konkretną nie przypadnie do gustu, ja lubię hokkaido ale jest też piżmowa czy ta makaronowa, może e formie słodkiej a nie słonej będzie dla ciebie dobra :wink:

Szkoda, że w lidlomixie tego przepisu nie widzę .

Moge wkleic przepis jesli to pomoze :wink:

U mnie zupa krem z dyni to must-have jesienią! :heart_eyes:
Poza tym ostatnio jadłam puree z dyni naleśnikiem czekoladowym i to było obłędne! :heart_eyes:
A kiedyś koleżanka robiła sernik dyniowy i też był bardzo smaczny :wink: