Druga ciąża- objawy

Aisa- Mozliwe, bo to średnia zapewne jest brana pod uwage na podstawie obliczen i pomiarów podczas usg w obliczeniach w programie do usg.

Eresz ja pamiętam jak marzyłam o kalce Barbie w cuazy i mama nigdzie dostać nie mogła a teraz pełni takich.

Za jakieś parenascie lat aplikacje będą nam mówić o ciąży haha

paula, ja nie wiedziałam, że taka lalka w ogóle istnieje :slight_smile: swoją drogą, nie przekonuje mnie jako super zabawka.

Ciekawe co i jak będziemy mogły zbadać “od ręki” jeśli już są nawet testy sprawdzające CRP na już

Fakt są testy które w domu można wykonać coraz więcej ich można kupić.

Mama gratki czemu cie nie przekonuje ja bardzo chciałam. Pamiętam jak moja siostra dostała lalkę z siusiakiem do tej pory ja ma

Tez jestem ciekawa jak to będzie z tymi testami w domu mozliwymi do wykonania. Bo w sumie co teraz mozna wykonac w domu? Test ciążowy, testy na poziom cukru we krwi, oczywiście cisnienie. I tyle chyba wiem. Co jeszcze można wykonac w domu? Wiecie może?
Co do lalki barbie - sa jej plusy i minusy, jeśli chciec przeanalizować jej funkcje zabawowe oraz zadania kreujące wzorce świadomości własnej płci i wzorca wyglądu- pojecia kobiecości(a w przypadku Kena- męskości;) nawet kiedys ogladałam taki fajny prigram o lalce barbie jako kreatorze idealnego piękna, wzorca kobiecości i ról spolecznych kobiet.

Trochę odświeżę temat :slight_smile: o drugiej ciąży dowiedziałam się z testu, który zrobiłam bo miałam “przeczucie”. Fakt… w ostatnich dniach czułam się trochę słabo, nie miałam apetytu, mdliło mnie i czasami kręciło mi się w głowie. Ale te objawy uważałam, że wynikają z tego, że od 11 miesięcy nie przespałam ani jednej nocy, w dodatku cały czas karmiłam piersią (3-4 razy w nocy). Ale zrobiłam test i bach… 2 kreski :slight_smile: To taka historia mamy, która zaszła w drugą ciążę karmiąc nadal piersią i nie mając miesiączki po pierwszym porodzie :slight_smile:

Pcheła właśnie tak mówią, że najłatwiej zajść w kolejną ciążę, jak się piersią karmi, bo miesiączki brak, nie wiadomo, kiedy owulacja i bam.

Ja jeśli chodzi o drugą ciążę to nie miałam żadnych objawów, oprócz spóźniającej się miesiączki. Zrobiłam początkowo dwa testy, które nic nie wykryły, ale zostawiłam jeden. Po kilku dniach zrobiłam kolejny i wyszła meeeega blada kreseczka, że ledwo ją pod światło widać, sięgnęłam po stary test, żeby go zobaczyć i tam również pojawiła się bladziutka kreseczka, której nie było z początku widać, po 10-11 dniach zrobiłam Beta HCG i wyszło, że ciąża, ale baaardzo wczesna. Bo do 7 tygodnia nie było widać zarodka na USG, tylko sam pęcherzyk.