Wystarczy chwilę potrzymać w dłoniach niewielką ilość oleju i później wlać do wody, zamoczyć ręce. A czasami stawiam słoik na chwilę obok kaloryfera i na górze słoika trochę się rozpuści :)
Karolina rozumiem :) dzięki za odpowiedź :)
Nie próbowałam takiego specyfiku. Ale mój syn to nie to co córka. Zupelnie jest wszystko inaczej. On w ogóle nie ma reakcji na płyny czy kosmetyki. Wszystko mu odpowiada za to jest placzliwy i stale by chciał być noszony i do tego szumis.
U nas szumis ani żadne szumy nie działały :/
Mój pierwszy synek nie miał większych problemów skórnych zobaczymy jak drugi ale sposób z olejem kokosowym na pewno wypróbuję, u nas zamiast szumisia świetnie sprawdzała się suszarka albo odkurzacz:)
U nas szumiś też się nie sprawdził ani inne szumy znalezione w internecie.
Regularnie robię sobie kosmetyki domowe chociaż zdarzaja sie dni, w których po prostu mi sie ich robić nie chce :) Jednak potem się zmuszam i robie bo działanie takich kosmetyków jest o wiele lepsze niż działanie jakichkolwiek kosmetyków, które wcześniej sobie kupowałam w sklepach. Poza tym sklad jest totalnie transparentny oraz wiem co się w nich znajduje.
Robię w taki sposób
kremy
balsamy do ciała
i serum do twarzy
Polecam to miejsce https://danlab.pl/
Można kupić tam drobniejszy sprzęt laboratoryjny.
Polecam samemu zrobić dezodorant. Dla większych dzieci to super zabawa. Przy okazji jest zdrowo i tanio.
Nierafonowany olej kokosowy
soda zmielona na pyłek
olejek eteryczny
mieszamy w dowolnych proporcjach, przekładamy do pudełka z zakretką i smarujemy wedle potrzeby.