Aa to moze to będzie rozwiązanie
jest nadzieja na przyszłość
Oby tak było
bo nie bolslo mnie karmienie przez ten czas , z początku s później jest luz ale od wczoraj to nie mogę dotknąć przez osłonkę też boli ale mniej ![]()
Daj znać jak wypróbujesz czy rzeczywiście w jakiś sposób pomaga 🫶🏼
Zrobiłam tak , ale za jednym razem nie pomoże ![]()
![]()
![]()
Domyślam się, że po jednym razie efektów nie widać ale może regularność je przyniesie ![]()
Oby oby ![]()
![]()
Wiesz, jak Ci się zraniła czy podrażniła brodawka to na pewno kilka dni zanim się zagoi, to właśnie smaruj sobie lanoliną i przez tę osłonkę karm żeby łatwiej się zregenerowała ![]()
Kilka razy dziennie to robiłam , i na dłuższą przerwę od karmienia posmarowałam maltan i jest lepiej niż było ![]()
Super że pomogło, czyli działa
smaruj dalej ale będzie wygoione i moze sie nie powtorzy
Oby
bo ból niesamowity jak pociągnie , strasznie się bałam bólu podczas karmienia a to z początku jest tylko takie nie przyjemne a później malo odczuwalne
ufuf
Ooo no to super, czyli w jakiś sposób to również działa 🫶🏼
Smaruj dalej, niech się szybko wygoją ![]()
Ja jak młody mi te brodawki podrażniał ilością karmień i ssania to smarowałam lanoliną i jak było bardziej źle to nakładałam na jedno czy dwa karmienia te nakładki na piersi
Ja teraz z tej jednej muszę mieć nakładki aż sie nie zagoi ![]()
Ja już w szpitalu dzień po porodzie zakładałam nakładki bo tak się przyssał pewnego razu, że aż krew poszła, miałam tak poranione sutki ale kompresy z multi mam i lanolina mi pomogły ![]()
Ja nie czuję wcale ulgi po tych kompresach multi mum
Ojeny aż tak już pierwszego dnia dał popalić ![]()
![]()
Mi na szczęście pomogły ![]()
Sama byłam w szoku, że tak szybko dał popalić ale zawołałam CDL w szpitalu i pomogła z przystawianiem, dobraniem butelki żebym mogła odciągać mleko, żeby mogło się wygoić wszystko ładnie. Ale ból był okropny ![]()
No ja dawałam tylko jak był dramat, jednak młody nie lubił pić przez nakładki i nie chciałam go męczyć … on jednak super się przypinał do piersi i tak mu było najwygodniej pić
A u nas zaś odwrotnie, bez nakładki nie chciał łapać, było mu ciężko i się bardzo denerwował. Z nakładką od razu się ładnie przystawiał. A bardzo chciałam bez nakładki karmić i próbowałam po chwili nawet ściągać i jak się przyssał to na chwilę tylko i były kolejne nerwy ![]()
No bo to zależy do dziecka jak łapie tą pierś. Mi położna środowiskowa mówiła że pięknie łapie stąd nakładki mu przeszkadzały
ale po coś te wkładki jednak są. Szwagierka używała
Ja tak miałam też zaraz po wyjściu ze szpitala ale kompresy z canpol mnie uratowały
i nakładkę dali mi od razu w szpitalu bo nie mogla ciągnąć i przez to płakała … no i wędzidełko miała podcinane od razu w szpitalu