Dziewczyny przypominam, od dziś można składać wniosek o Dobry Start - 300+ na dzieci w wieku szkolnym ;)
przyznam ze zapomniałam o tym totalnie ze coś takiego jest;D
Mi bank rano przypomniał bo składałam rok temu przez bank hehe ;D
Mnie jeszcze to nie dotyczy Ale super że jest coś takiego zawsze to dla rodzica jakaś ulga finansowa Tym bardziej że niektórzy mają dwójkę bądź więcej dzieci więc na pewno jest to jakaś pomoc A powiedzcie mi tak z czystej ciekawości to też obowiązuje na książki czy tylko na zeszyty i przybory szkolne
orirntujevie się czy trzeba spełniać jakieś wymagania ?
O dobrze wiedzieć :)
JustaMama z tego co wiem to nie trzeba spełniać żadnych wymagań, 300 plus należy się każdemu uczniowi do bodajże 20 roku życia
Zapomniałam o tym, że to już dziś można. Ubiegać się można chyba ma dziecko od pierwszej klasy, przedszkolaki się nie łapią.
Super przydatne info my mamy jeszcze czas ale przypomnę młodym że to już najwyższy czas żeby było na przybory szkolne
Wiedziałam, że coś takiego jest no dzieci mojej siostry korzystają i to jest bardzo fajna pomoc do wyprawki szkolnej, która z roku na rok jest coraz droższa... Nas to jeszcze nie dotyczy i jestem ciekawa czy za te kilka lat dalej będzie taka pomoc przyznawana
to my jeszcze hohoho czasu mamy na takie sprawy, ale fajna inicjatywa
Fajna pomoc na początek. Jak pierwsze dziecko zaczyna szkołę to na pewno nie mała kwota na to idzie. Dobrze, jak choć trochę odciąży to nasz budżet.
Nie trzeba spełniać żadnych warunków JustMama, wystarczy ze masz dziecko w wieku szkolnym ;)
Myszka9220 dzięki za info :)
Dokładnie nie trzeba nic :)
Nie ma za co ♥
My jeszcze nie możemy
Zawsze to na jakieś zeszyty czy długopisy itp grosz do grosza tak naprawdę a trochę odciąża nasz budżet domowy
Należy się każdemu i nie trzeba spełniać jakichkolwiek wymogów.
Fajna inicjatywa, na pewno odciąży budżet domowy . ale w dzisiejszych czasach i tak za to za dużo się nie kupi. Lepiej daliby ludziom zarobić te pieniążki, bo z tego rozdawnictwa mamy teraz co mamy.
no tak zawsze to ulga dla rodzica, który puszcza dziecko do szkoły bo taka wyprawka pewnie kosztuje masę kasy
Idziemka
dokładnie..
Dla pierwszaka kosztuje najwięcej.
My np. mamy pudła na przybory w klasie i niektóre są od 1 klasy. Pani zawsze mówi aby wykończyć to co jest a nie kupować nowe. I w taki oto sposób Syn idzie do 3 klasy od września i z przyborów to tylko kredki muszę mu kupić i wkłady do długopisu.
Mazia1 Oj kosztuje,ja jak szykowałam syna do 1 klasy to tylko minimalnie dołożyłam do tych 300 ale z roku na rok wszystko drożeje.Najgorzej je zrobić wyprawkę do 1 klasy bo to trzeba wszystko kupic- piórnik plecak przybory buty....