trzymam kciuki, ale jedź jeszcze do innego lekarza
Nie bój się iść do poradni, bo tam ci pomogą i dziecko dostanie pomoc. Przecież spektrum to nie wyrok, ale jest szereg innych zaburzeń i to tez warto sprawdzić. Mój syn np ma podobne zachowania, choć nie ma w nim agresji, to jednak cyrki świata takie, ze ma człowiek ochotę palnąć sobie w łeb. W przedszkolu tez się trzyma z boku i pierwsze miesiące nie jadł.
Podpowiem, ze w ostatnim czasie widzi się dobre efekty po zastosowaniu karnozyny https://karnozyna.com/
Która znacznie poprawia funkcje neurologiczne u dziecka.
Dokladnie tak. Prawidłowa diagnoza to pół sukcesu. Później rodzic będzie świadomy tego jak postępować z dzieckiem, co robić by mu pomóc.
Moim zdaniem jeżeli widzimy u dziecka niepokojące zachowanie należy skonsultować się z lekarzem. Nawet jeżeli nasze spostrzeżenia okażą się mylne to będzie wiadomo, że z dzieckiem nic złego nie dzieje się. Natomiast jeżeli mamy wątpliwości co do diagnozy lekarza , należy skonsultować się z innym lekarzem dla pewności i swojego wlasnego spokoju.
Każde dziecko rozwija się innym tempem i niektóre zachowania nie muszą być niepokojące.
Zawsze warto skonsultować się z kims jeszcze..lekarz też człowiek może się zawsze pomylić widzi dziecko tylko przez chwilę.
jeśli choroba jest cieżka lub rzadka to zawsze dobrze miec konsultacje przynajmniej 2 lekarzy bo przecież jeden mógł czegos nie wyłapac albo własnie sie pomylił, moze nie świadomie ale jednak
no różnie w życiu bywa, każdy moze sie pomylić. ale lekarze to tez zbierają sie na takich konsyliach gdzie wspólnie rozmyślają nad daną chorobą
Jak mnie coś niepokoi to zawsze konsultuję się z 2, czasem nawet 3 lekarzami. Jeśli trzeba - robię dodatkowe badania, nawet prywatnie, dla swojego świętego spokoju. W przypadku małych dzieci mogą występować symptomy różnych chorób, które jednak chorobami nie są tylko wiążą się z różnymi etapami rozwoju, skokami rozwojowymi, czy też samym faktem, że dziecko czuje się niepewnie w nowym miejscu i przy nowych osobach - lekarzach, ktore w dodatku robią coś co jest dla nich niezrozumiałe. Zawsze więc lepiej sprawdzić wszystko dobrze i szukać pomocy u różnych specjalistów.
Tak najlepiej robić
Dokładnie tak nie ma co sugerować się opinia jedengo specjalisty wiem z autosji że dla pewności lepiej skonsultować się z kolejnym dla potwierdzenia
dokładnie tak, najlepiej jeszcze iść do innego specjalisty by się skonsultować i potwierdzić diagnozę
Teraz nie ma co ufać lekarza taka prawda lepiej iść i potwierdzić niż potem płakać ze się żałowało pieniędzy czy coś
Ja sama też chodziłam na wizyty prywatne jeżeli chciałam skonsultować się i zasięgnąć opinii innego lekarz. Przyznam, że było warto , a my byliśmy spokojniejsi z mężem.
jesli chdozi o nas to jesteśmy jeszcze czasem w stanie wyczekać;) ale o dzieci to od razu zapisujemy prywatnie jeśli terminy są zbyt odległe
Ja sama też chodzę prywatnie to już ten wiek że nie ma co czekać tylko trzeba się od razu diagnozować
Oj teraz do każdego specjalisty trzeba długo czekać heh.
Dlatego nie ma co oszczędzać na zdrowiu najlepiej iść prywatnie nie raz niż czekać nie wiadomo ile
czasami takie przyoszczędzenie nie wiele pomaga bo potem trzeba 2x tyle wydac na leki;( albo na wizyty powtórne;(
Ja wolę nie myśleć ile wydaliśmy na leki przez rok będąc co 2 tyg w przychodni przez 8 miesięcy.. całe szczęście później coraz rzadziej
ja też jestem za tym by nie liczyć pieniędzy, zdrowie jest najważniejsze