Pytała mnie ostatnio znajoma czy można zamrozić masło, bo kupiła na zapas i córka z którą mieszka zrobiła tak samo, nie dogadały się
. Nigdy nie zamrażałam i sama jestem ciekawa czy to dobry pomysł. Może ktoś z Państwa wypróbował ten sposób?
Witaj na forum #teamLOVI!
Pytała mnie ostatnio znajoma czy można zamrozić masło, bo kupiła na zapas i córka z którą mieszka zrobiła tak samo, nie dogadały się
. Nigdy nie zamrażałam i sama jestem ciekawa czy to dobry pomysł. Może ktoś z Państwa wypróbował ten sposób?
Można :) Ja raz zamroziłam bo miałam więcej ,a data się zbliżała :) Wszystko z nim było ok :)
Ja tez mam jeszcze zamrozone ;) potem qkladam do lodowki albo odrazu do maselniczki i po jakims czasie jest smarowne ;) wiadomo nie rozmrozi sie na juz ;) wiec warto wyjac je z godzine dwie wczesniej;)
Oczywiście że tak;)
My często kupujemy na promocji i nie zuzylibysmy np. 3 kostek na raz
Ja też.zamrazam masło w kostkach i nic nie dzieje sie z nim po rozmrożeniu;)
Ja mrożę odkąd syn przygrzmocił głową w narożnik ściany... zrobił mu się ogromny krwiak a to było w czasie gdzie dostać się do szpitala to był koszmar przez covid-u nas cały szpital był na kwarantannie... Ale ciocia pielęgniarka powiedziała co robić i żeby przykładać mrożonym masłem, syn już po godzinie miał tylko siniaka... Więc mrożone masło zagościło w mojej zamrażarce na zawsze...
https://sklep.ekspertpoludnie.pl/jak-folia-zywnosciowa-moze-pomoc-zachowac-swiezosc-twojego-jedzenia
Oczywiście powinno się mrozić w odpowiedni sposób w folii żywnościowej.
Z tego co wiem to spokojnie można mrozić. Mam koleżankę, która mrozi nawet ciasta z kremami.
Pewnie że można mrozić. Ja to nawet słyszałam, że ludzie rosół mrożą :D dla mnie to już kosmos się jak ktoś chce i ma miejsce w zamrażarce to czemu nie.
Kurcze ale pomysl tym okladem z masla ;)
Co do roaolu ja nie mrozeae to jest dobr pomysl jak sie robi np. Obiadki dla maluchow baze juz wtedy mamy;)
Co do ciast z kremem;) niesłyszalam ale bym sie obawiala ze ciasto zmieni smak;/
Ja nigdy masła nie mrozilam bo zawsze nawet jak kupię więcej (3szt.) To ma na tyle odległy termin ważności że zdążymy go zjeść. Ale myślę że spokojnie można mrozić jakby coś
Tak to prawda z tymi terminami ważności. Na szczęście masło ma raczej długie terminy ważności. Aczkolwiek zawsze dobrze sprawdzić termin ważności przed zakupem
Można mrozic spokojnie :D ja nawet nie wiedziałam ile rzeczy można zamrozić dopóki nie zamieszkałam na swoim :D aktualnie to zawsze mam zamrożone masło i drożdże :) w razie gdyby skończył się chleb lub bułki to żeby móc zrobić :D
Pewnie, że można zamrozić:D
Olaleksandra u mnie się mrozi rosół:D
Ja zamrażam ale gorzej z odmrazaniem he jeżeli mogę to kupuje wszystko świeże;) awaryjnie odmrazam ale na zupę.szkoda byłoby miejsca w zamrażarce;)
Masło można mrozić i rosół też mrożę jako wywar na inne zupy w razie awarii albo po prostu wykonania dobrej szybciej zupy :) Duzo miejsca to nie zajmuje
Masło można śmiało mrozić. Rosół też - jeśli ma się wystarczającą ilość miejsca w zamrażarce to myślę, że warto to robić - jest to pomysł na szybki obiad lub też przygotowanie bazy pod inne zupy. Ja lubię mieć mały zapas mięs (indyk/kurczak/schab) - w razie potrzeby szybko rozmrażam i coś z tego na obiad zrobię. Przed porodem przygotowałam tez kilka dań - zrazy, gulasz, roztłuczone mięso na kotlety - nie musiałam stać przy garach tylko zagrzałam to, co wcześniej rozmroziłam i gotowe.
A w czym mrozicie rosół? Zawsze chciałam to zrobić tylko nie za bardzo wiem w czym i jak :/ A teraz jak będzie rozszerzanie diety to wg by się przydało, bo jak ugotuje młodemu zupkę to zje pewnie dwie łyżki a resztę można by było zamrozić :D
Zupy w pojemnikach na żywność :) Do dziecka mroziłam zupki w pojemnikch do mrożenia pokarmu z Canpol babies :) Miałam gotową zupkę na raz ;)
O ja tez , te pojemniczki się super sprawdzaja :)
To ja zupki dziecku mroze w słoiczkach. Też od razu mam odpowiednią porcję
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.