Czy karmiąc piersią można się odchudzać?

Jest przepyszny!

Wioletta można znaleźć dobre mleko kokosowe bez chemii :slight_smile: albo zrobić samemu.

oo a jak można zrobić samemu mleko kokosowe?

też jestem ciekawa :slight_smile:

każde mleko można zrobić samemu czy owsiane,kokosowe czy jaglane :slight_smile: Ja akurat robiłam z wiórków kokosowych (brałam przepis z jakiegoś bloga)
200 g wiórków i 1.2 l wody czy to przegotowanej czy mineralnej wszystko jedno. Zalać wiórki wodą,odstawić na noc.Na drugi dzień z rana podgrzać te wiórki ale nie żeby były jakieś mocno gorące jak wrzątek ale mocno ciepłe. Potem zblendowac,do sitka włożyć gazę i odciskać z tej masy wiórki przez tą gazę. I tyle :wink: Ale trzeba pamiętać żeby kupić wiórki niesiarkowane(w Lidlu)

Dziękuję za przepis!

Fajny ten przepis. Zaraz zabieram się do gotowania:)

Powoli do celu. Zbytni pospiech nie jest wskazany. Zdrowa utrata kg przy karmieniu piersia to max 2 kg miesiecznie, czyli 0,5 kg na tydzien. Wskazane wazwnie raz w tygodniu. Skup sie na zdrowej zywnosci. Posilki w rownych odstepach czasu, mniejsze porcje, w kazdym posilku powinno sie znajdowac bialko ( maslanka, kefir, jogurt, jajko, mieso). Glod swietnie lagodzi maslanka i kefir, zawsze mozesz sobie zrobic koktajl owocowy. Zadbaj by twoja dieta byla bogata w blonnik, ktory zmniejsze uczucie glodu ( mozesz go dodac do koktajlu czy od buedy zjesc lyzeczke po jazdym posilku i popic szklanka wody). Pamietaj o roznorodnych warzywach i owocach. Unikaj slodyczy kuonych. Jezeli masz ochote na cos slodkiego proponuje upiec samemu. Rady Pani Dietetyk :slight_smile:

Witam, moim zdaniem nie powinno się stosować żadnych restrykcyjnych diet odchudzających podczas karmienia piersią…w tym czasie kobieta ma większe zapotrzebowanie energetyczne niż dotychczas, a poza tym trzeba sobie i dzidziusiowi dostarczyć wszystkich niezbędnych witamin i minerałów…Jedynie jak chce się zrzucić wagę podczas karmienia piersią, to można odżywiać się zdrowiej (ograniczyć tłuszcze i słodycze), mięso wieprzowe można zastąpić chudszym indykiem, białe pieczywo zastąpić razowym itd. no i oczywiście należy ćwiczyć !!! :wink:

Słuszne uwagi dziewczyny :slight_smile:

Hej! Przytyłam w ciąży 15 kg (już odliczając syna, łożysko itd.) Również karmiłam piersią. Nie stosowałam jakieś specjalnej diety ale: jadłam wszystko przyrządzone na parze. Kurczak, indyk lekko przyprawiony, marchew, dużo buraków. Lekka kolacja i śniadanie do tego owoc. Dużo spacerowałam z małym po 2-3 godziny. Zakładałam pas neoprenowy na brzuch. Mały ma prawie 2 lata a ja wyglądam jeszcze lepiej niż przed ciążą. Fakt- od roku ćwiczę 3 razy w tyg a jeśli nie mam czasu czy ochoty to raz. Wszystko wymaga czasu… :slight_smile:

taak to prawda nie wszytko od razy takze systematycznie ruszac sie i wrocimy do formy

Święta niestety to nie dobry czas na utrzymanie diety :)) trzymajcie się dziewczyny :slight_smile:

Ja tam sobie w Święta odpuszczam i w Nowy Rok ruszam z pompą! :slight_smile: Mój cel to zgubić około 4-5 kg! :smiley:

A mnie pomaga dieta MZ i WR ;).

Ojojoj po tych świętach to mi chyba przybyło tez trzeba się wziąść za siebie żeby choć te boczki zgubić i jakoś na wiosnę ładnie wyglądać

Mnie chyba też… Od jutra wracam do ćwiczeń iiii do biegania :stuck_out_tongue:

Ja także biorę się za siebie. Święta się skończyły… czas na ćwiczenia i trzymanie linii :)))

No to może i ja się wezmę za bieganie juz nie pamiętam kiedy ostatnio biegałam kondycja nie ta heh trzeba zacząć od krótszych dystansów, szkoda ze mój mąż nie lubi biegać zawsze to jakaś motywacja we dwójkę by była

Powodzenia :slight_smile: