Czepek na basen dla dziecka

dla 7letniej dziewczynki z długimi włosami? Gdzie i jaki?

Najlepiej oczywiście kupić gumowy bo Wtedy włosy są suche ale taki gumowy ściska też głowę i u niektórych dzieci wywołuje ból głowy. Ważne żeby zakupić odpowiedni rozmiar do głowy dziecka

To zależy w jakim celu potrzebujecie czepek?
Pracowałam rok na basenie i mogę coś podpowiedzieć :slight_smile:
Jeśli idziecie na basen na którym nie ma obowiązku mieć czepek to go nie zakładajcie, po prostu, on przed niczym nie chroni, jeśli tego się obawiasz :slight_smile:
Jeśli chcesz aby córka miała suche włosy, to są czepki gumowe, które mogą ciągnąć włosy przy zdejmowaniu, przy zakładaniu nie jeśli jest odpowiednio zakładany i są jeszcze czepki silikonowe, chyba najlepsze ale też najdroższe :slight_smile:
Jeśli córka ma zajęcia na basenie, nie chcesz żeby włosy jej latały, ale mogą się zmoczyć, to zwiąż warkocz a na głowę polecam czepek materiałowy z gumką :slight_smile:
Mam nadzieję, że pomogłam :slight_smile:
Pozdrawiam

Materiałowy z gumką przy długich włosach i chlorowanej i ozonowanej wodzie szybko się rozciagnie

Ja ze wzgledu na włosy, aby nie wyrywac podczas zakladnia i zdejmowania kupilam wlasnie taki silikonowy z jakby wbudowaną opaską ale byl wymog aby czepek mieć. Kupilam onlinr z odbiorem osobistym w sklepie i mial specjalne oznaczenie , nir ciagmacy wlosow czy do dlugich wlosów. Faktycznie byl sporo drozszy od zwyklych ale jednak komfort nakladania i zdejmowania byl niebo a ziemia w porownaniu ze zwyklym. Woda byla ozonowana wiec nie wiem co dzialoby sie po czestym.kontakcie z chlorowaną. Moj dalej jest jak nowy i bardzo.polecam to rozwiazanie nie tylko dla dzieci :wink:

gumowe czepki są ok dla dzieci.

Najlepsze beda gumowe bo beda trzymac włosy a takie z materiału to moga z niego włosy wychodzic i byloby córce nie wygodnie.W sklepach sportowych zawsze maja czepki albo w sklepikach na basenach.

Na pewno nie materiałowy. Nic mnie tak nie denerwowało jak spędzanie po basenie przynajmniej pół godziny na suszeniu włosów - wszystkie dzieci już poszły, a ja dalej suszyłam. Chyba, że długie włosy córki to takie do łopatek, to może jeszcze będzie znośnie.
Dlatego też polecałabym gumowy - najlepiej chroni

Ale te do długich włosów nie szarpiącce są gumowe, tylko jakby dolną warstwę mają z materiału wiec tam nic nie przecieka, po prostu materiałowa warstwa dotyka włosów przez co nie zaciąga i nie szarpie, ale włosy suche jak po najzwyklejszym :slight_smile:

Gumowe czepki są bardzo nie wygodne dla dzieci z długimi włosami.

Są specjalne czepki dla dzieci/dorosłych z długimi włosami. Siostra kupiła kilka lat temu w decathlonie.