dla 7letniej dziewczynki z długimi włosami? Gdzie i jaki?
Najlepiej oczywiście kupić gumowy bo Wtedy włosy są suche ale taki gumowy ściska też głowę i u niektórych dzieci wywołuje ból głowy. Ważne żeby zakupić odpowiedni rozmiar do głowy dziecka
To zależy w jakim celu potrzebujecie czepek?
Pracowałam rok na basenie i mogę coś podpowiedzieć
Jeśli idziecie na basen na którym nie ma obowiązku mieć czepek to go nie zakładajcie, po prostu, on przed niczym nie chroni, jeśli tego się obawiasz
Jeśli chcesz aby córka miała suche włosy, to są czepki gumowe, które mogą ciągnąć włosy przy zdejmowaniu, przy zakładaniu nie jeśli jest odpowiednio zakładany i są jeszcze czepki silikonowe, chyba najlepsze ale też najdroższe
Jeśli córka ma zajęcia na basenie, nie chcesz żeby włosy jej latały, ale mogą się zmoczyć, to zwiąż warkocz a na głowę polecam czepek materiałowy z gumką
Mam nadzieję, że pomogłam
Pozdrawiam
Materiałowy z gumką przy długich włosach i chlorowanej i ozonowanej wodzie szybko się rozciagnie
Ja ze wzgledu na włosy, aby nie wyrywac podczas zakladnia i zdejmowania kupilam wlasnie taki silikonowy z jakby wbudowaną opaską ale byl wymog aby czepek mieć. Kupilam onlinr z odbiorem osobistym w sklepie i mial specjalne oznaczenie , nir ciagmacy wlosow czy do dlugich wlosów. Faktycznie byl sporo drozszy od zwyklych ale jednak komfort nakladania i zdejmowania byl niebo a ziemia w porownaniu ze zwyklym. Woda byla ozonowana wiec nie wiem co dzialoby sie po czestym.kontakcie z chlorowaną. Moj dalej jest jak nowy i bardzo.polecam to rozwiazanie nie tylko dla dzieci
gumowe czepki są ok dla dzieci.
Najlepsze beda gumowe bo beda trzymac włosy a takie z materiału to moga z niego włosy wychodzic i byloby córce nie wygodnie.W sklepach sportowych zawsze maja czepki albo w sklepikach na basenach.
Na pewno nie materiałowy. Nic mnie tak nie denerwowało jak spędzanie po basenie przynajmniej pół godziny na suszeniu włosów - wszystkie dzieci już poszły, a ja dalej suszyłam. Chyba, że długie włosy córki to takie do łopatek, to może jeszcze będzie znośnie.
Dlatego też polecałabym gumowy - najlepiej chroni
Ale te do długich włosów nie szarpiącce są gumowe, tylko jakby dolną warstwę mają z materiału wiec tam nic nie przecieka, po prostu materiałowa warstwa dotyka włosów przez co nie zaciąga i nie szarpie, ale włosy suche jak po najzwyklejszym
Gumowe czepki są bardzo nie wygodne dla dzieci z długimi włosami.
Są specjalne czepki dla dzieci/dorosłych z długimi włosami. Siostra kupiła kilka lat temu w decathlonie.