Cukrzyca ciążowa / glukometr

W sumie jie kazdy chyba odbiera takie glukometry za free bo jak ma w domu to po co mu kolejny;) ale w sumie fajnie ze dla cukrzykow jest taka mozliwosc dostania sprzetu za free

No super tym bardziej nie każdego stać a jednak zawsze warto mieć nowszy model i zadbać o zdrowie. Tym bardziej że cukrzyca to bardzo podła choroba więc trzeba śledzić poziom cukru czesto

Warto mieć go w domu. Gdy człowiek słaby to pierwsze co to mierzy ciśnienie i cukier. 

Mi rodzinny przepisuje paski ale na 70%. I tak się cieszę bo te opaski, ja mam takie plastikowe, też swoje kosztują 

Polecam ten model, przede wszystkim jest dokładny a to najważniejsze i ma możliwość synchronizacji z aplikacją mobilną.

czesc zainteresuj sie, bardzo czesto w sklepach medycznych mozna glukometry "wypożyczyc" na próbe

Ciekawe czy lekarze informują każdego kto ma.cukrzyce ,nze mogą dostać glukometr za darmo bo im przysluguje

Miałam w ciąży cukrzycę ciążową. Mój ginekolog (prywatny) podał mi listę glukometrów i mówił, żebym zapytała w aptece, który mają na stanie, to wtedy mi wypisze receptę na paski do niego, a glukometr dostanę za darmo. I tak też było. Mój glukometr to był One Touch Select Plus. Był naprawdę spoko a wyniki z glukometru były bardzo zbliżone do wyników z pobrania krwi.

halmanowa miałam One Touch Select Plus i niestety u mnie był awaryjny długo nie przetrwał.

Jak się idzie do poradni diabetologicznej to na wstępie się pytają czy posiada sie glukometr. Ja teraz byłam u diabetologa i nawet przed wejściem do lekarza już się mnie o niego pytano 

Powinien informować bo nie każdy o tym wie :)

Tak, nie każdy wie. W końcu po to płaci się składki, by coś z tego mieć:D przychodnia chyba i tak za darmo dostaje te glukometry. Mi. Gdy kiedyś dawali to mówili, że ich żnow tyle mają, że muszą rozdać 

bo one też mają chyba jakiś termin przydatności tzn nie one , ale paski mają, które są w komplecie, więc głupio komuś dać glukometr z przeterminowanymi paskami . Moja mama taki właśnie dostała w przychodni , na początku się nie skapła , wiec te pomiary i tak nie były do analizy 

No ale ze nie zauwazyli w przychodni daty waznosci....

Tak, paski mają datę ważności..  ten termin powinien być na dłużej bo jednak tych pasków jest dużo.. 

no, ale glukometrach jest tylko chyba 10 pasków testowych. Ogólnie w normalnym opakowaniu jest ich 50 sztuk , no i po otwarciu ważne są tylko pół roku 

Tak. Pół roku. Ja robiłam po ciąży sporadycznie pomiar na tych po terminie bo szkoda mi było kasy skoro wiedziałam, że nie wtlykorzystam. Ale wynik był zbliżony do tego co zawsze 

no też ten wynik na przeterminowanych nie wiadomo czy jest okej , ja w sumie nawet na glukometrze nie używanym parę lat miałam teraz zły wynik dopiero kolejne były miarodajne 

Dobrze wiedzieć.. zawsze mi się wydawało, że to tylko paski nic im nie będzie a jednak po otwarciu chlona wilgoc i ten wynik może być błędny 

Ja ostatnio testowałam przeterminowane paski i faktycznie był zły pomiar.. więc wyrzuciłam he

Muszę na moim sprawdzić. Chyba z 3mce mam jeszcze ważne więc potrzymie dłużej i sprawdzę z nowymi 

o to nie wiedziałam o dacie, ale pare razy kupowałam babci te paski i tanie to one nie są :(

W ogóle nieprzyjemna sprawa jak ktoś ciagle musi mierzyć cukier.. pokłute palce na  pewno stwarzają okropny dyskomfort.