zgadam się z dziewczynami to może być jak najbardziej ciemieniucha , moja corka w wieku 3 lat często miała ciemieniuche od tego ze glowa się jej mocno pocila , ja polecam ci emolium na ciemieniuche albo nawet sama oliwka smarować wyczesywać
To tylko ciemieniucha. Stosuj kosmetyki natłuszczające a wszystko będzie ok.
To ciemieniucha. Natrzyj główkę dziecka oliwką i załóż czapeczkę. Po kwadransie zacznij wyczesywać.
Nie łupież tylko ciemieniucha. Ja stosowałam na 1-2 godziny przed kąpaniem oliwki i dobrze “szorowałam” podczas kąpania. a po kąpaniu dobrze wyczesać.
Mysle ze to napewno ciemieniucha, moja corka w wieku 3 lat miala powracajaca. Probowalam roznych metod, ale najlepsza okazalo sie takie polaczenie: Godzine przed myciem wlosow nacieralam jej te miejsca oliwka, a po godznie delikatnie paznokciem masowalam to miejsce probojac odrobine usunac. Pozniej mylam wloski w szamponie na ciemieniuche Mustela, polecam go goraco, dziala super i zapobiega powrotowi ciemienuchy, u nas sie sprawdzil w 100% i problem nie powrocil.
Obecnie walczę z ciemieniuchą u małej,już jest jej coraz mniej,najpierw smarowałam jej główkę zwykłą oliwką,ale mało co pomagała,później udałam się do lekarza i przepisała nam oliwkę salicynową. Smaruję nią główkę Izy około godziny przed kąpaniem,a po pół godzinie albo 40 minutach wyczesuję. Świetnie po niej odchodzi,wystarczy bardzo delikatne czesanie
Dokładnie ja też jestem zdania, że jest to ciemieniucha…Najlepiej przed kąpielą rozgrzać oliwkę nasączyć gazik i zrobić kompres na główkę (dobrze zawiązać bawełnianą czapeczkę), po 40 minutach wyczesać .
Umyć główkę (my stosujemy nawilżający oilatum), dokładnie spłukać czystą wodą i po wysuszeniu ponownie wyczesać i tak aż do pozbycia się problemu…
powodzenia
Starsze dzieci też cierpią na tę przypadłość tyle że tu już skierowałabym się do rodzinnego by zrobić badania. U niemowlaków ona ustępuje zazwyczaj po zakończeniu karmienia piersią. Może być tak że ciemieniucha zmieni się w łuszczyce więc moim zdaniem oczyszczaj skórę dziecka tak jak to się robi przy ciemieniuszcze u niemowlaków, a w miedzy czasie zrób rundę po lekarzach