Drogie mamy, przychodzę z pytaniem odnoście wakacji, co Wam się przydało, bądź czego zabrakło ?
Lecimy czerwiec/ lipiec na 3 tygodnie do Grecji z 1 i 3 latką
Kremy z filtrem mamy, namiot przeciwsłoneczny z filtrem, kapelusze.. co jeszcze Wam się sprawdziło, bądź czego zabrakło i wiecie, że bez tego się nie obejdzie
Ubranka uv - dużo lepiej nam się sprawdzają niż kremy, na plażę dmuchany basenik dla młodszej, zapas pieluch żeby nie zaczynać urlopu od szukania sklepu, apteczka i u nas akurat bardzo przydał się probiotyk - tez byliśmy z córkami 1 i 3 lata w Grecji i starszej zmiana flory bateryjnej trochę zaszkodziła…. Plus ubezpieczenie na wszelki wypadek.
Z pewnością jak Paula wspomniała podstawowe leki jak m.in . paracetamol czy ibum. Niby apteki też tam są (bo sama miałam potrzebę na miejscu wejść) ale warto to mieć ze sobą :). Pamiętam też ,że musiałam dokupić na miejscu mleko córce ,bo za mało wzięłam :)
Ubrania różne ,bo jeden dzień (czerwiec) mieliśmy tak wietrzny ,że warto było ubrać chustkę :) Buciki do wody lub klapki ,bo my osobiście mieliśmy dość kamieniste wejście do wody :)
Dokładnie leki najważniejsze , maści na ukąszenia itp ;)
Przekaski na podroz , zapas pieluch te do wody to super sprawa , chusteczek nawilzanych , ja zawsze zabieram wszędzie bidony na wode , ksiazeczki czy zabawki jakieś aby dziecko w podróży się nie nudziło . Tez aby nic nie zapomnieć , zanim się zacznę pakować to robię sobie listę rzeczy potrzebnych a później przy pakowaniu odhaczaM ze spakowane . czasmi i tydzień taka listę pisze i jak mi się coś przypomnie to dopisuje . Bo z moim mózgiem zawsze czegoś nie wezmę a lepiej mieć niż latać po sklepach ;)
Takim malym dzieciom to moze Inhalator i leki oraz opatrunki wziąć. Najlepiej zrobić listę i zobaczyć co wejdzie do walizek .. jakoś wszystko powoli rozplanować
Dokładnie ubrania z filtrem podstawa , do tego jakieś gumowe zabawki do wody :) i może buty do wody ? Czasem można spotkać jeżowce wiec bezpieczniej :)
Przede wszystkim apteczka i podstawowe produkty na słońce, na komary ,na oparzenia, na ukoszenia , klapki , kocyk , ręczniki, czapka ,okulary przeciwsłoneczne, tabletki na żołądek;)
No i tutaj taka apteczka by sie przydała canpola lub lovi;) hehe
ale fakt warto miec zapas leków chociazby przeciwgoraczkowych wapno plasterki sól fizj. takie podstawowe rzeczy, aby w razie co nie szukać apteki całodobowej ;/
Jako pierwsze napewno zaopatrzylabym się w probiotyk, smecte, filtr. Nastepnie bidon, lyzeczka dla malucha (ja często karmie na zewnatrz wiec w każdej torbie mam łyżeczkę) czapka bądź chusta (My taka fajna z daszkiem rok temu upolowalismy na bazarze muslinowa w Okunince) kąpielówki, polecam tez taki ręcznik z kapturem coś ala ponczo? Super się sprawdza
Kiedyś w szpitalu dziewczyna rozrabiała mleko z wodą niegazowaną "Żywiec Zdrój" zaraz po porodzie bo nie chciała kp bo zależało jej na szybkim powrocie do pracy z powodu prowadzenia własnej działalności. Dziecku nic nie działo się i ładnie spało.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.