Co zabrać na zakupy z dzieckiem

Drogie mamy, przychodzę z pytaniem odnoście wakacji, co Wam się przydało, bądź czego zabrakło ?

Lecimy czerwiec/ lipiec na 3 tygodnie do Grecji z 1 i 3 latką

Kremy z filtrem mamy, namiot przeciwsłoneczny z filtrem, kapelusze.. co jeszcze Wam się sprawdziło, bądź czego zabrakło i wiecie, że bez tego się nie obejdzie

Ubranka uv - dużo lepiej nam się sprawdzają niż kremy, na plażę dmuchany basenik dla młodszej, zapas pieluch żeby nie zaczynać urlopu od szukania sklepu, apteczka i u nas akurat bardzo przydał się probiotyk - tez byliśmy z córkami 1 i 3 lata w Grecji i starszej zmiana flory bateryjnej trochę zaszkodziła…. Plus ubezpieczenie na wszelki wypadek.

Warto jest również kupić dziecku wygodne buty na lato https://ebuciki.com

Aktualnie w tym sklepie mają nowe kolekcje butów dziecięcych.

Pieluchy do wody :).  U nas sprawdzily się na lot jakieś nowe pierdoly dzieci były zajęte i jakos przeżyliśmy ten lot 😜. Przekąski na podroz . 

Nie zapomnijcie o lekach w razie wu, może coś na uczulenia.

Pampersy do wody się na pewno przydadzą, zabawki do piasku, wody, ciekawe zabawki na lot,

Zastanów się nad zakuperlm ubranek uv :) 

Z pewnością jak Paula wspomniała podstawowe leki jak m.in . paracetamol czy ibum.  Niby apteki też tam są (bo sama miałam potrzebę na miejscu wejść) ale warto to mieć ze sobą :). Pamiętam też ,że musiałam dokupić na miejscu mleko córce ,bo za mało wzięłam :) 

Ubrania różne ,bo jeden dzień (czerwiec) mieliśmy tak wietrzny ,że warto było ubrać chustkę :) Buciki do wody lub klapki ,bo my osobiście mieliśmy dość kamieniste wejście do wody :) 

Dokładnie leki najważniejsze , maści na ukąszenia itp ;) 

Przekaski na podroz , zapas pieluch te do wody to super sprawa  , chusteczek nawilzanych , ja zawsze zabieram wszędzie bidony na wode , ksiazeczki czy zabawki jakieś aby dziecko w podróży się nie nudziło . 
Tez aby nic nie zapomnieć , zanim się zacznę pakować to robię sobie listę rzeczy potrzebnych a później przy pakowaniu odhaczaM ze spakowane . czasmi i tydzień taka listę pisze i jak mi się coś przypomnie to dopisuje . Bo z moim mózgiem zawsze czegoś nie wezmę a lepiej mieć niż latać po sklepach ;) 

ja kiedys miałam taką liste ;) i zawsze przed wycieczkami pakowałam wg tej kartki;) 

napewno ksiażeczka zdrowia;)

Takim malym dzieciom to moze Inhalator i leki oraz opatrunki wziąć. Najlepiej zrobić listę i zobaczyć co wejdzie do walizek .. jakoś wszystko powoli rozplanować 

Ja bym zabrała z pewnością leki takie podstawowe dla dzieci, ubrania z filtrem, zaopatrzyłam się w butelkę z filtrem. 

Dokładnie ubrania z filtrem podstawa , do tego jakieś gumowe zabawki do wody :) i może buty do wody ? Czasem można spotkać jeżowce wiec bezpieczniej :)

Przede wszystkim apteczka i podstawowe produkty na słońce, na komary ,na oparzenia, na ukoszenia , klapki , kocyk , ręczniki,  czapka ,okulary przeciwsłoneczne,  tabletki na żołądek;) 

No i tutaj taka apteczka by sie przydała canpola lub lovi;) hehe 

ale fakt warto miec zapas leków chociazby przeciwgoraczkowych wapno plasterki sól fizj. takie podstawowe rzeczy, aby w razie co nie szukać apteki całodobowej ;/ 

Tez w maju lecę do Grecji i skorzystam z waszych polecajek :)

My na wakacje (wrzesniowe) polecimy chyba do Emiratów arabskich. Najbardziej przeraża mnie to, jak mam temu bobasowi wszystko zmieścić w torbie 🫣 

przrcxytalam Wasze polecenia i o niektórych rzeczach nawet bym nie pomyślała. Super ze powstał taki post ❤️

Bardzo dobrze że powstał, będzie tu zawsze i będzie można tutaj zawsze zajrzeć i zapisać co brakowało podczas wakacji aby innym mamą ułatwić sprawę 

Jako pierwsze napewno zaopatrzylabym się w probiotyk, smecte, filtr. Nastepnie bidon, lyzeczka dla malucha (ja często karmie na zewnatrz wiec w każdej torbie mam łyżeczkę) czapka bądź chusta (My taka fajna z daszkiem rok temu upolowalismy na bazarze muslinowa w Okunince) kąpielówki, polecam tez taki ręcznik z kapturem coś ala ponczo? Super się sprawdza 

Warto mieć przy sobie też butelkę albo dzbanek nie zawsze woda jest super warto ją przepuścić przez filtr 

Ale uważam jak jest taka woda dla dziecka przeznaczona np. jak w lidlu to chyba jest dobra i nie trzeba filtra

Kiedyś w szpitalu dziewczyna rozrabiała mleko z wodą niegazowaną "Żywiec Zdrój" zaraz po porodzie bo nie chciała kp bo zależało jej na szybkim powrocie do pracy z powodu prowadzenia własnej działalności. Dziecku nic nie działo się i ładnie spało.