Co polecacie na wzdęcia w pierwszym trymestrze? I co jeść, gdy odrzuca mnie od mięsa?

Tak wiem , chłopiec . Z imieniem jeszcze się wahamy także do samego końca będzie nie pewne :blush:

To już Chyba tylko odliczacie do terminów Dziewczyny @magdallenka08971 i @Karolinnna :grin::star_struck::smiling_face_with_three_hearts::baby:t2:

2 polubienia

Ojj tak :face_with_peeking_eye: moja ma juz 3150 :heart: @Karolinnna dokładnie! Zdrowie najważniejsze :smiling_face_with_three_hearts: @Paulinka.4 no taka mieszana pogoda w tym roku, albo ciągle pada albo upał , że nie idzie wytrzymać. Ja co chwilę sprawdzam pogode to raz pokazuje że ma padać potem że jednak upały …

1 polubienie

Dziewczynki z reguły chyba są drobniejsze , ciekawe ile będą ważyć nasze maluszki jak się urodzą :heart_eyes::heart_eyes:

Taaak dokładnie , waga też sie zawsze bedzie różnić +-

1 polubienie

A jak nazwiesz córeczkę ?

Oj tam trzymamy kciuki za Was i nie możemy się doczekać :blush:

@magdallenka08971 no właśnie też tak sprawdzam , najbardziej interesuje mnie sobota bo mam grilla dla rodziny i tak nie wiem czy będzie padać czy nie . Na ten moment ma być ładna sobota ale wszystko się okaże. W przyszłym tygodniu mają wrócić te same upały podobno ale ciekawe czy sprawdzi się im to . :see_no_evil::see_no_evil:
Także stawiam że jesień może być ładna jeszcze ciepła :blush:

1 polubienie

Oby jesień była piękna w tym roku :crossed_fingers:t2::crossed_fingers:t2: wtedy takie spacerki z bobasem będą mieć swój klimat :face_holding_back_tears:

2 polubienia

Chcieliśmy Julka, ale co chwilę padają inne imiona żeby nazwać Tosia albo Lena :laughing: tak na prawdę jak się urodzi na nią spojrzymy to będziemy wiedzieli co do niej pasuje :see_no_evil: @Paulinka.4 jeju ja się cieszę , że nie ma upałów i nie chce ich :melting_face:

2 polubienia

No tak ! Czasem masz wybrane imię ale jak zobaczysz to maleństwo to to imię do niego nie pasuje :face_holding_back_tears:

1 polubienie

@Karolinnna oby tak było ale w tym roku pogody nie przewidzi . Może się okazać wcześniej śnieg. :rofl::rofl: Wszystko teraz jest możliwe . Co ma być to będzie . Dlatego polowa października byłaby idealna zdarzyła bym jakoś dojść do sobie przed zimna . No ale nie wybiorę sobie pogody , ważne żeby wszystko było dobrze :blush:

@magdallenka08971 dobrze że ich nie ma ale tak do 25 /28 mogłoby być bo zimno jest teraz . Wieczory zimne rano zimno . Temperatura ładnie spadła mi w domu , jak było 34 teraz mam 21 jest różnica . I tak jakoś brakuje takiego ciepła bez wiatru .
Dla was może lepiej bo przed porodem i poród to lepiej jak jest chłodniej . :blush::blush:

@Karolinnna ja miałam kilka imion wybranych dla chłopca Antoś Tymon Oliwier , Olek to ostatnie podobało się mojemu a mi nie no dużo mamy w okolicy , nastawieni jesteśmy na Oliwiera ale coś tak mam wahania czy jest dobre . :laughing: Nie dogodzi za dużo imion :face_with_peeking_eye:

Ten rok jest dość zaskakujące jeśli chodzi o pogodę :laughing: także nie wiadomo co przyniesie czas 🩷
Dla dziewczynki miałam dużo przygotowanych bo na prawdę myśleliśmy że to będzie córeczkę :laughing:
Dla chłopa też myśleliśmy o Oliwierze , mi bardzo podoba się imię Antoś i Tymoteusz ale mężowi już nie :face_with_peeking_eye: Kornel z początku mi nie leżał ale chyba już takie imię zostanie , tak jak mówiła @magdallenka08971 dopiero jak spojrzymy na to maleństwo to będziemy wiedzieć jak się nazywa :face_holding_back_tears:

1 polubienie

No też tak myślę wyjdzie wszystko w trakcie . Ale raczej Oliwier mój już się przyzwyczaił nawet już tak mówi do brzucha :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: także chyba zmieniać nie będziemy .
Kornel ładne jest mamy w rodzinie Kornelie :heart_eyes: dużo mamy już imion zajmowanych więc też takiego wyboru nie mamy . Mi się jeszcze Julian podobało ale też zajęte więc nie będzie takiego drugiego :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Wtedy tez wychodzi ile ludzi lubisz :laughing: na początku podobało mi się jeszcze Ignaś ale mam chrześniaka Igora i tak jego mama krzywo popatrzyła jak powiedziałam o tym imieniu :laughing::laughing:

1 polubienie

Ojej a to czemu krzywo popatrzyła? :thinking: Przecież to zupełnie inne imię! :grinning: A co z tego że zaczyna się na tą samą literkę :sweat_smile::grinning: chyba że chciała mieć ją zarezerwowaną tylko dla swojego synka :sweat_smile:

Lena piękne :blush: mi się podobało zawsze. Ja jestem Magdalena Helena to córka Lena by mi pasowała :speak_no_evil:

Według niej Igor Ignaś to takie podobne :laughing: ale Kornel też jej nie pasuje bo mamy kuzyna Konrada haha

1 polubienie

Zdrobnienia imion są takie ładne a niektóre oficjalne to tak nie bardzo :rofl:

Na wzdęcia jest dobre siemię lniane zalane wodą i odstawione na chwilę, dobre też jest kiwi i picie dużo wody. Białko można uzupełniać jajkami albo rybami . Każda ciąża jest inna i czasem objawy potrafią być zupełnie inne