Jeśli czytacie fantasy to polecam serię Achaja. Uciekałam przez jakiś czas od czytania tego typu książek, ale ta seria naprawdę mnie wciągnęła. Sa to spore cegły, ale czyta się nieźle.
Inne ksiazki jakie polecam to:
Kobieta w oknie
Sendlerowa w ukryciu
Everest. Na pewną śmierć.
Zajrzyjcie sobie do księgarni PWN: https://ksiegarnia.pwn.pl/ - w księgarni znajdziecie sporo dobrych cenowo książek ( jest tam zawsze jakaś promocja).
Co do fantasy, to ja mogę polecić “Jaskółcze znamię. Część I: Zamach”, zwłaszcza młodzieży. To debiutancka książka, moim zdaniem bardzo udana, zwłaszcza jak na rodzimy rynek. Ogólnie czyta się bardzo dobrze.
Obecnie czytam “więcej czerwieni” Katarzyny Puzynskiej. Druga część świetnego kryminału. Polecam ![]()
Dostałam książkę od koleżanki więc ja czytam. Bardzo ciekawy poradnik dla przyszłych mam i mam maluszków.
“Język niemowląt” Tracy Hong
A ja aktualnie czytam “Złap równowagę”.
Sama niedawno miałam zdiagnozowaną chorobę afektywną dwubiegunową i chciałabym, jak autor książki chorobę przekuć na sukcesy w życiu. Mam nadzieję, że mi się uda ![]()
Męczę z mężem Harrego Pottera. O dziwo, mimo, że jestem maniaczką czytania nie przeczytałam jeszcze tej serii.
Harrego bardzo przyjemnie mi się czytało. Lekkie, przyjemne książki ![]()
Ja ostatnio skończyłam czytać Jak zawsze Miłoszewskiego. Miła lektura ![]()
Właśnie skończyłam czytać książkę Minimalizm po polsku. Polecam ![]()
Ja ostatnio wciągałam książki Remigiusza Mroza. Obecnie czytam “Diagnozę” na podstawie, której serial powstał.
Właśnie czytam “Dobrą relację” Małgorzaty Musiał. Polecam każdemu rodzicowi
Ja juz dawno kupiłam książkę Reginy Brett “Bóg nigdy nie mruga” 50 lekcji i czytam ja ponownie ponieważ bardzo mi się podobała:-)
A ja wczoraj ściągnęłam najnowszą książkę Remigiusza Mroza: Testament. I póki co zapowiada się rewelacyjnie ![]()
Ja wczoraj zasiadłam do Alex Kavy, ale tytułu nie pamietam ![]()
Ja aktualnie czytam książkę Stephana Kinga pt. Cmentarz zwierząt" Uwielbiam jego dzieła.
Anula, “Cmętarz zwieżąt” (oryginalna pisownia) - to klasyka z półki Kinga. Moim zdaniem jesli ktos czyta Kinga to tę pozycję musi zaliczyć ![]()
Na Livro pojawiło się za dwie dyszki Torfowisko.
Jutro książka powinna być u mnie, a znając mój zapał, to przed nowym tygodniem ją skończę.
Ale ja akurat uwielbiam taką tematykę ![]()
Chemik ![]()
U mnie “na tapecie” ebook Mamy Lekarz o szczepieniach ![]()
Uwielbiam literaturę faktu. Przymierzam się do Janickiego “Damy polskiego imperium”, a aktualnie biografia Artura Hajzera.