Robilam cos podobnego z termomixa
A co pieczecie na boze narodzenie ? ![]()
Ja mam lidlo i nie mam takiego przepisu
Ja robię piernik staropolski pierwszy raz i jestem ciekawa jak mi wyjdzie. Ciasta przygotowałam tyle, że chyba też kilka pierniczków upiekę
No i jakiś sernik, pewnie ten co robiłam z sosem malinowym
Standardowo pewnie sernik i może tiramisu ![]()
Ja mysle o jakims makowcu ![]()
Moja mama zawsze robotnika roladę makową tradycyjną , jak ona się wkurza jak jej pęknie przy pieczeniu ![]()
Ja w makowce się nie bawie ![]()
Te gotowe masy majowe mi nie smakują, żeby zrobić masę z sypkiego maku to za dużo zachodu, więc ide na łatwiznę i kupuję po prostu gotowy makowiec.
moje ulubione to ciasta na zimno milky way oraz Kinder country i robią furorę zawsze na stołach pierwsze znikają
oraz oczywiście nie mozna zapomnieć o stefance z PRL
Piernik staropolski ktory od a do z zrobil moj syn wlasnie sie piecze. W sumie jedyne co ja zrobilam to wyjelam z tej miski bo naprawde bylo ciezko no i Filip nie dotyka piekarnika ![]()
Planuje jeszcze makowca zrobic.
Moze sernik ? Tylko ja lubie taki lekki i puszysty jak Wiedenski a tylko raz mi taki wyszedl i nie pamietam z ktorefo przepisu ![]()
U mnie teściowa jak zwykle szaleje z ciastami, będzie kupna tofijka, do tego tort makowy, marchewkowe, piernik, sernik, babka, chciała kupować makowiec ale ja znalazłam w Lidlomixie przepis na makowe z kruszonką i zaoferowalam że zrobię ![]()
Aaa i jutro sprobuje zrobic miodownik bo podobno tes musi polezec zeby byl wilgotny i mieciutki
@Mama.Wiki dobrze wiedzieć też mam lidlomixa więc zrobię makowca ![]()
@Mamina ja będę robiła pierwszy raz i dodatkowo z zamiennikami bezmlecznymi zobaczymy co mi z tego wyjdzie ![]()
Jeju, ja najlepszy miodownik jadłam w restauracji niedaleko nas i no nikt inny chyba nie zrobił takiego, który aż tak by mi smakował ![]()
U mnie zawsze najlepszy robi moja chrzestna , kurcze muszę wziąć od niej przepis
Zrobie cos ala miodownik bo miodownik z 10 blatow zrobi moja siostra ![]()
Szukam tez przepisu na puszysty lekki sernik i jakos nie moge znalezc nic fajnego
Ja jutro mam ambitny plan aby zrobić sernik ![]()
Jak cos ten sernik wychodzi puszysty !
Wazne zeby po pieczeniu lekko uchylic drzwi to mniej opadnie.
Ja polalam kajmakiem
W tym roku robię 3 placki, Królewski, sernik z pistacjami i czekoladowy z mascarpone. Do tego 2 rodzaje ciastek, maślane i z nutellą. Ale połowę z każdych zamroziłam i będą na chrzciny, bo mamy zaraz po Nowym Roku ![]()
Mi wlasnie pękl makowiec ! Jestem taka wkurzona !