CC zamiast SN - trudne emocje

Nie no te grupy na fb to zupelnie inny wymiar :see_no_evil: ja do zadnej nie naleze , a mimo to wyskakuja mi posty i czasami jak cos mnie zainteresuje to czytam komentarze . No dramat :see_no_evil: zero odpowiedzi na konkretny temat za to komentarze do wszytskiego naokolo

No dokładnie, ja też nie należę ale czasem poczytam. Hejtuja ubrania, sposób noszenia dziecka, sposób karmienia czy porodu no normalnie wszystko

tak samo jak wiesz na grupie o alimenty to tak samo kobieta wstawi post na ile może liczyć alimenty tam na trójkę dzieci a chłopy każą jej iść do roboty i przeklinają strasznie
a ja zgłaszam do administracji tych alimenciarzy bo mnie się denerwują

No właśnie dlatego ja w tych grupach nie jestem bo nie chce się denerwować. :wink:

1 polubienie

Masakra , ludzie nie znaja sytuacji a odrazu z gory zakladaja , ze matka najgorsza , bo alimenty chce … szok . A moze w jej zyciu ten facet duzo namieszal , moze sie znecal , moze krzywdzil tez dzieci . A ludzie z gory zakladaja , ze kobieta tylko kombinuje jak kase wyciagnac . Strasznie smutne .
Ostatnio u mnie na lokalnej grupie , ktos zapytal gdzie mozna zrobic test na ojcostwo i posypaly sie takie komentarze , ze szkoda gadac . Pytanie bylo z anonima i nie bylo wiadomo czy pyta kobieta czy mezczyzna . Jednak takie teksty jakie tam przeczytalam to tragedia . Odrazu z gory zakladanie , ze napewno kobieta zdradzila , a co jesli to facet nie ufal swojej partnerce i chce tylko sprawdzic (nie mowie , ze to ok , ale nikt nie wie jak wyglada tamta sprawa , wlasciwie nie wiedza nic poza tym , ze ktos chce sie dowiedziec gdzie taki test można wykonac ) oczywiscie komentarzy kilkanascie a zaden nie odpowiada na pytanie :face_with_peeking_eye:

Ja nie wiem czy one tam się wyżywają na innych czy jak :face_exhaling::pleading_face:

Czesto ludzie jak ustawia sobie “anonima” to czuja sie na tyle pewnie , ze wylewaja swoje frustracje :roll_eyes: jak ktos mi odpisuje anonimowo to nie traktuje tego powaznie , bo jesli wstydzi sie tego napisac z wlasnego imienia i nazwiska to znaczy , ze cos jest nie tak

Ja na grupach na fb jeśli grupa jest publiczna to wolę odpisać z anonima, nie każdy mój znajomy musi wiedzieć jak sobie poradziłam z zapaleniem piersi czy ile zapłaciłam za kuchnię czy jakieś inne rzeczy do domu. Ale faktycznie niektórzy myślą że jak piszą z anonima to mogą pisać wszystko co im wpadnie do głowy i czują się bezkarnie obrażając innych

Wiesz to inna sprawa jak piszemy o wlasnych doświadczeniach, czy na przyklad o tym w jaki sposob zostalismy oszukani . Mowie o takich komentarzach ktore maja na celu dopiec innej osobie

1 polubienie

Ja tych komentarzy pisanych anonimowo nie biorę serio. Często są to trole które mają podsycać złe emocje i właśnie siać zament.
Co do tego, że uważa się ze alimenty idą na paznokcie, to wynika to z tego że Ci „szanowni” tatusiowie nigdy nie opiekowali się własnym dzieckiem samodzielnie i nie mają zielonego pojęcia jak to wygląda i ile kosztuje

Nie wiem , ale tu też każdy jest aminowy a nie ma żadnej takiej osoby co komuś coś przykro napisze . A na tym Facebooku to często się to zdarza

A czasem się zdarza :slight_smile: już byłam świadkiem tu ostrej wymiany zdań, naszczescie jakoś się to ładnie skończyło

Wymiana argumentow jest w sumie fajna , bo zawsze mozna poznac inny punkt widzenia . Gorzej jak leci hejt i wyzwiska , wtedy juz nie jest wesolo :see_no_evil:

Aaa to nie widziałam chyba, :smiling_face: ale fajnie że wszystko zostało załagodzone :face_with_hand_over_mouth::smiley:

1 polubienie

Myślę, że w tym procesie bardzo dużą rolę odgrywają inne kobiety. Ja rodziłam sn i wcale nie uważam, żeby CC było pójściem na łatwiznę, a jednak często w mediach społecznościowych jest to tak postrzegane. Niezależnie od rodzaju porodu- prowadzi on do czegoś pięknego, czyli spotkania z naszym dzieckiem, więc należy się ogromny szacunek dla kobiet niezależnie od tego jak rodziły.

1 polubienie

Super napisane :heart:
Ktoś Kto pisze/mówi, że cc.to pójście na łatwiznę to zdecydowanie nie ma pojecia wiele o cesarkach.

Dokładnie tak. Cesarskie cięcie to poważna operacja, a nie żadna łatwizna. Każda mama przechodzi swoją drogę do narodzin dziecka i żadna z nich nie jest mniej wartościowa. 🩷

Zreszta cc to chyba kedyna operacja w ktorej rozcinane jest 7 warstw tkanki i tak szybko trzeba sie po niej podniesc
Porod to porod i jeden i drugi to cud i wielki wysilek

Jej patrzę tak na twoją miniaturkę , co to taka czarna kropka :sweat_smile::sweat_smile:

Wyglada w sumie jakby sie zdjecie nie zaladowalo :rofl: jak nedziesz widziec czarna kropkę to bedsiesz wiedziec , ze to ja . Ale w zyciu prywatnym jakbys zobaczyla taka czarna kropke to tez ja , wiec wszytsko sie zgadza :rofl: