Butelki mammafeel

No i mają tak szeroką szyjkę że nie ma problemu z myciem i wsypaniem mm. Nie trzeba do nich szczotek wystarczy zwykła gąbka 

Przy kolejnym bobo  będę ich używała:) 

Ja tak samo :)

A jak z tym smoczkiem w butelce? Ma duży otwór? Pamiętam,że przy tych zwykłych butelkach od lovi smoczek 0+ miał tak duży otwór, że mała nie nadążała i zmieniałam na Canpol

Mammafeel używałam chwilę po wyjściu ze szpitala. Mieliśmy dwie butelki które okazały się fenomenem. Dla takich małych buziek jeszcze nie przyzwyczajonych do smoczków Mammafeel były rewelacyjne. Przepływ stosunkowo mały co w dużym stopniu ułatwiło nam karmienie,nigdzie bokami nic się nie wylewalo

Mi zależy na małym przepływie, ale dlatego żeby bardziej mały nie plubil butelki niż cyca. Bo eiaoma jak będzie za łatwo to lepiej tą wersję mnie męcząca wybrać. Mi tak córka zrobiła jak poczuła butelkę to później cyca już nie chciała 

Anka trafne spostrzeżenie. Teraz sobie pomysłalam, że te moje poranione brodawki to może efekt przystawiania butelki . O zgrozo

U mnie przy pierwszym dziecku było podobnie. Zaczęłam dokarmiać MM i mała wolała ostaecznie butlę, bo łatwiej jej było pić;).

Planuje jako pierwsza butelke kupić właśnie mamafeel. Później przejdę na szklane Lovi.

Nie wiem jak z przepływem , ale moje dziecko bez problemu sobie z nią radzi. Jakby tylko Avent odrzuciła bo chyba jest słabszy przepływ niż w lovi i Canpol babies 

Pamiętam jak w szpitalu przy Laurze zastanawiałam się jak ona szybko pochłania butle od pielęgniarek. Później jak je przechyliam to mleko leciało stożkiem. Nawet nie musiała się namęczyć żeby się napić. I w sumie w szybkim tempie dużo wypijała a to do końca raczej nie jest dobre.

nie wiem jaka to była butelka, ale te gotowce mają te wąskie smoczki  i faktycznie to mleko dosyć szybko leci ,

W szpitalu mieli takie jednorazowe. Nawet nie zwróciłam uwagę na nazwę 

U nas były to smoczki z NUKa i faktycznie ciurkiem z nich leciało;). Aż dziwne, że te noworodki się nie zadławiły tym;)..

Moja piła tak łapczywie, że po takiej butli chciała jeszcze..

Też polecam butelki mammafeel. My zaczęliśmy ich używać jak mały miał jakoś niecałe 3 miesiące, więc to też inaczej. Z butelki na pewno nie leci ciurkiem, tylko delikatnie kapie. Mojemy dziecku dużo lepiej się piło z tej butelki niż z butelki Avent.

Mammafeel to naprawdę najlepsze butelki jako miałam a dużo ich przerobiłam 

U nas w szpitalu z nan mieli i te smoczki miały większe dziurki niż te butelkowe 0. No tak.. mleko leci szybko i dziecko nie musi się zbytnio wysilać. Gdzieś czytałam, że dziecko pojąc z butli używa tylko kilku mięśni twarzy a z piesi ponad  40 (?). 

Mamafeel mieliśmy od wyjścia ze szpitla i super :) jedynie co to musiałam przestawić się na inne zakładanie smoczka do butelki ale kwestia wprawy :)