Przy następnej na pewno zwrócę na to uwagę . Moja już coś szwankuje tak że dobrze wiedzieć że już są takie opcje
Polecam jeszcze oprócz tabletki wsypać trochę sody.
I na piekarnik też super działa. Ja używam jeszcze raz na jakiś czas do mycia podłogi. Ale ja mam wszędzie płytki.
Ja będę niedługo kupować nową także pewnie też będziemy szukać z funkcją czyszczenia
U mnie tez smierdzi z pralki… zreszta w jakims watku wspominalam juz
Ale znalazlam przyczyne… poprostu zaczrlam stosowac zel do prania i musial widocznie gdzies zalegac … bo wrocilam do proszku i plynu do plukania i jest ok.
Mam funkcje czyszczenia pralki ale to nie pomagalo
Dobrze że masz już po problemie , szybka pomoc na forum się przydała
Warto umyć najpierw ręcznie bęben pralki, kołnierz itd. potem do bębna wrzucić trochę sody oczyszczonej, do szufladki na proszek wsypać sodę oczyszczona, a do pojemnika na płyn trochę octu i włączyć samoczyszczenie. U nas po takim myciu brzydki zapach został zneutralizowany, a sposób ekonomiczny i ekologiczny.
Ja wrzuciłam tabletkę do zmywarki do pralki a tam gdzie płyn ocet , a tam gdzie proszek wsypałam sodę. Zapach zniknął, pralka od razu lepiej pachnie
Ale wiecie ze soda z octem w polaczeniu sie neutralizuja ? Wiec jesli byscie daly tylko 1 to tez by zadzialalo bylam zszokowana bo soda i ocet w wielu domach jest do wszystkiego, naprawde radzi sobie z wieloma rzeczami. Az w koncu trafilam na artykul o tym ze one sie neutralizuja, jest wielka piana i bum ! Kwas i zasada
No tak, ja też często to czytałam. Fajne jest do udrożnienia rur, bo po prostu to co zalega to ta piana przepycha, ale nie działa jakoś rewelacyjnie, w sensie wtedy po prostu nie ma żadnych innych właściwości
to racja wiele rzeczy już się tu dowiedziałam . mega fajne to forum kideys pisałam na faabokowych grupach to tam albo dziewczyny wyśmiewały albo odpowiedz trzeba było czekać bardzo długo , tu jest super
dokładnie, dużo fajnych rzeczy można się dowiedzieć
Człowiek uczy się całe życie😄
Tak hahaha też nie tak dawno się o tym dowiedziałam. Ale jak posypiesz sodą i polejesz octem to się pieni albo soda albo ocet. Ale jednak np na przypaloną patelnie używam sody właśnie z octem bo jakoś bardziej mi to przypalenie schodzi
To prawda tutaj idzie sie dowiedziec duuuzo ciekawych rzeczy
Należę do różnych forum i takich na fecooku to super odskocznia od rzeczywistości czy problemów
Baardzo dobrze, czasem to jedyne to można przy dzieciach
Też tak mam Czasem wystarczy chwila na forum, żeby się oderwać, pośmiać albo poczuć, że nie jestem sama z jakimś problemem. Fajnie mieć takie miejsce w sieci.
Dokladnie… taka odskocznia
Dokładnie Czasem kilka słów od innych mam działa jak terapia. Można się pośmiać, wygadać i poczuć, że nie tylko my mamy cięższy dzień. Fajnie, że są takie miejsca.