Brzydki zapach z pralki i ubrań – co robić?

Przy następnej na pewno zwrócę na to uwagę . Moja już coś szwankuje tak że dobrze wiedzieć że już są takie opcje

Polecam jeszcze oprócz tabletki wsypać trochę sody.

I na piekarnik też super działa. Ja używam jeszcze raz na jakiś czas do mycia podłogi. Ale ja mam wszędzie płytki.

Ja będę niedługo kupować nową także pewnie też będziemy szukać z funkcją czyszczenia

U mnie tez smierdzi z pralki… zreszta w jakims watku wspominalam juz :slight_smile:
Ale znalazlam przyczyne… :slight_smile: poprostu zaczrlam stosowac zel do prania i musial widocznie gdzies zalegac … bo wrocilam do proszku i plynu do plukania i jest ok.
Mam funkcje czyszczenia pralki ale to nie pomagalo :see_no_evil:

Dobrze że masz już po problemie , szybka pomoc na forum się przydała :wink:

Warto umyć najpierw ręcznie bęben pralki, kołnierz itd. potem do bębna wrzucić trochę sody oczyszczonej, do szufladki na proszek wsypać sodę oczyszczona, a do pojemnika na płyn trochę octu i włączyć samoczyszczenie. U nas po takim myciu brzydki zapach został zneutralizowany, a sposób ekonomiczny i ekologiczny.

Ja wrzuciłam tabletkę do zmywarki do pralki a tam gdzie płyn ocet , a tam gdzie proszek wsypałam sodę. Zapach zniknął, pralka od razu lepiej pachnie :blush:

Ale wiecie ze soda z octem w polaczeniu sie neutralizuja ? Wiec jesli byscie daly tylko 1 to tez by zadzialalo :wink: bylam zszokowana bo soda i ocet w wielu domach jest do wszystkiego, naprawde radzi sobie z wieloma rzeczami. Az w koncu trafilam na artykul o tym ze one sie neutralizuja, jest wielka piana i bum ! Kwas i zasada :wink:

No tak, ja też często to czytałam. Fajne jest do udrożnienia rur, bo po prostu to co zalega to ta piana przepycha, ale nie działa jakoś rewelacyjnie, w sensie wtedy po prostu nie ma żadnych innych właściwości

to racja wiele rzeczy już się tu dowiedziałam . mega fajne to forum :wink: kideys pisałam na faabokowych grupach to tam albo dziewczyny wyśmiewały albo odpowiedz trzeba było czekać bardzo długo , tu jest super :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

dokładnie, dużo fajnych rzeczy można się dowiedzieć :wink:

Człowiek uczy się całe życie😄

1 polubienie

Tak hahaha też nie tak dawno się o tym dowiedziałam. Ale jak posypiesz sodą i polejesz octem to się pieni :rofl::rofl::rofl: albo soda albo ocet. Ale jednak np na przypaloną patelnie używam sody właśnie z octem bo jakoś bardziej mi to przypalenie schodzi :rofl::rofl:

To prawda tutaj idzie sie dowiedziec duuuzo ciekawych rzeczy :slight_smile:

Należę do różnych forum i takich na fecooku to super odskocznia od rzeczywistości czy problemów

2 polubienia

Baardzo dobrze, czasem to jedyne to można przy dzieciach :white_heart::heart_hands:

Też tak mam Czasem wystarczy chwila na forum, żeby się oderwać, pośmiać albo poczuć, że nie jestem sama z jakimś problemem. Fajnie mieć takie miejsce w sieci.

1 polubienie

Dokladnie… taka odskocznia :heart:

2 polubienia

Dokładnie Czasem kilka słów od innych mam działa jak terapia. Można się pośmiać, wygadać i poczuć, że nie tylko my mamy cięższy dzień. Fajnie, że są takie miejsca.

1 polubienie