Body przez głowę i kupka na plecach

My na początku mieliśmy kopertowe body wygodniejsze do przebierania były .

Ja nie przepadam za kopertowymi bodami, bo spędzałam za dużo czasu przy napach i córka się już denerwowała,  sprawniej szło nam jednak ściągnąć body przez głowę. 

Człowiek to się całe życie uczy, mamy body na zakładki, a nie wiedziałam, że można je ściągać w dół ;)

Dla mnie kopertowe były wygodniejsze przy takich kupach kaftaniki raczej w tej rozmiarówce ciężko 

Każde dziecko inne , u nas nie ma jak narazie z ubraniami problemu , młody cierpliwy i ładnie się ubiera ;) 

ale rad co nie miara  ;) 

U nas syn ma dni kiedy nie lubi się ubierać a są dni gdzie nie mamy z tym kłopotu 

Zawsze kiedy zaczynał się płacz bądź marudzenie rozmawiałam do syna i sprawialam żeby się uśmiechnął przerywalam ubieranie czekałam aż się uspokoi i wtedy pod kątem zabawy go ubierałam mówiąc np a teraz bierzemy rączkę i hop chowamy ja do dziurki albo fiku miku i już rączka jest gotowa xD wiem moze to być dziwne dla niektórych ale u nas rozbawianie syna pomaga �

Lisza to jest bardzo dobry sposób :)

u nas dziaŁa ”rytuał” przewijania kupki. Synek idzie do szafki, wyciąga specjalny woreczek na „bebe” (pachnące woreczki do kupienia w rossmannie, polecam szczegolnie jak dziecko już ma rozszerzona dietę ;D ), potem pokazuje gdzie zawiesić ten woreczek, gdzie będzie leżał, podaje maść do pupy, a potem wyrzuca zawiązany woreczek do śmieci��

dziewczyny nie ma głupich rozwiązań.  Wszystko co działa i pozwala na spokojne ubranie czy nakarmienie dziecka jest dobre :D

Mamy te pachnące woreczki są super i naprawdę ładnie pachną niwelują zapachy z pampersa 😄 

My mamy woreczki po taniości  z Actiona, i też super wchłaniają zapachy kupek :D 

Ponoć mega opcja jest Angel Care, ale to już droższa opcja 

Nie wiedziałam że są takie również w Action

anaaa my dostaliśmy ten kosz angelcare od koleżanki i rzeczywiście, super sprawa. Przed rozpoczęciem rozszerzenia diety zero zapachu,a teraz trochę czuc, ale gdy klapa kosza jest otwarta. No i super,że nie trzeba ciągle tych pieluszek wynosić ;) a wkłady mam zamienniki z allegro to wychodzi taniej :)

Oj u nas też z córką zawsze "kupka po pachy". Od razu całą pod prysznic :) Ale niestety zwykle body przekładane przez głowę nie pomagały nam w przebraniu dziecka :) Ale też je lubiłam bo plecki zawsze zakryte i dziecku cieplej.

O tym koszu nawet nie słyszałam :) 

Też kupiliśmy ten kosz angelcare z allegro bez oryginalnego pudełka czy z uszkodzonym pudełkiem jakoś tak. Ogólnie był dużo tańszy niż nowy nowy, a też mnie wkurzało że wszędzie pieluchy były. A jednak do tego kosza trochę się zmiesci i nie czuć smrodku

ja mam taras przy pokoju więc worek stoi na tarasie i wyrzucam od razu :)

My starszego syna wystawiamy za okno pampersy z kupą , a starszego wyrzucam do kosza na pampersy i codziennie opróżniam kosz. Jednak małego dziecka pampersy nie śmierdzą jak starszego którego od razu muszę wystawiać za okno.. żeby nie iść od razu do kosza przed domem. 

My też korzystamy z tego kosza angelcare i dla mnie to super opcja. Fajnie, że można sobie samemu zrobić te wkłady. Dowiedziałam się o tym niedawno, że kupuje się specjalną folię i wkłada do tego wkładu, wtedy jest jeszcze większa oszczędność. 

kurcze kosz na kupy tak sobie mysle z czym problem;) a teraz juz wiem;) u nas problemu nei było bo kup było mało i nie śmierdziało;) a jak juz to często w torebki zawiązywałam;)

Czarnulka my właśnie kupujemy te worki, kupiliśmy 100m i już dłuuugo używamy a sporo jeszcze zostało :) 

Ja używam zwykłych zapachowych woreczków na pieluchy j jest w porządku, kupa raz max dwa razy dzień, więc nie było potrzeby kupowania Angel Care :)

Te woreczki zapachowe na pampersy to dobra sprawa i na długo wystarczają.  Ja zamawiałam na allegro kiedy mieszkałam w bloku i nie było gdzie ich wyrzucić za bardzo..