Biblioteczka z ksiązkami dla dziecka

Kochani, a ja może z takim nietypowym pytaniem. Urodziłam córeczkę i chciałabym zrobić Jej małą biblioteczkę z książkami które faktycznie mają coś do przekazania. Uważam, że od samego początku warto wybrać coś bardziej ambitnego i sensownego. Mały Książę numerem jeden. 

U mnie biblioteka synka zmienia się w raz z jego rozwojem. Mały Książę super, ale małe dziecko na początek nic nie skorzysta. Najpierw to jednak biblioteczka z kontrastowymi książeczkami. U mnie 2,5 roku, a i tak baśnie jeszcze słabo mu idą. Raczej Pucio i Kocia na tapecie. Na takie książki z wartościami to jeszcze trzeba poczekać. 

Wiersze dla dzieci polskich poetów: Tuwim, Brzechwa, Chotomska. To jedne z pierwszych rzeczy, które zaczęliśmy czytać dziecki i lubi je do dzis. To taki must have. Poza tym bardzo polecam książkę obrazkowa Rok w Lesie Emilii Dudziak oraz inne popularne pozycje obrazkowe. Fajne są i dla maluszków i dla starszych dzieci bo korzystać z nich można na wiele sposobów. Polecam również książki o Kubusiu Puchatku i cała serię Franklina. Karolcię https://www.ibuk.pl/fiszka/38717/karolcia.html To takie uniwersalne pozycje, które starczą od początku na kilka (albo i wiele)pierwszych lat. Potem będziesz już kupować wg zainteresowań dziecka.

Ja zaczęłam od pucia;D

Zderia qidze tytuly ktore i ja polecam bo od nich zaczynalam czytanie ze starsza corka ,) ale rok w lesie wydaje ki sie droga ksiazka 30zl za taka ksiazeczke ? Nie mialam jej opinie widze ma dobre ale wydaje mi sie ze za duza kwota za taka ksiazeczke

Czuczu ma super ksiazeczki karty gry biblioteczki już od 0+ 

my mamy chyba wszystkie a teraz puzzle 🧡

u corki od urodzenia biblioteczka pełna książek i zawsze chętnie je oglada 

na początek fajne są takie sensoryczne książeczki gdzie może sobie czegoś dotknąć i to ma inny materiał itp :)

Polecam taki mebelek nasza biblioteczka jest z netto super się sprawsza i do nauki podciaganoa również 😂

Kasia fajny mebelek i wszytsko na swoim miejscu:D

Kasia oj to tam za czysto i za malo zabawek ;) i tylko z zabawa garnuszkiem? No chyba ze malenstwo dopiero wstalo;)

tu jeszcze była grzeczna i nie umiała chodzić :L

teraz to zabawki wszędzie sa i chyba jeszcze z 2 regały zabawek doszło :L

Kasia no fakt, teraz pewnie lepiej to wygląda:D

Kasia dobre wspomnienie ;) hehe moze ja tez zrobie foyke jak jest jeszcze w miare malo zabawek bo potem bedzie armagedon;)

Czasami nawet pomaga w sprzątaniu 

a czasami sama robi bałagan zeby sprzątać 😂😂

Moja ma 11 miesięcy i kupuje jej książki jsk narazie w twardej oprawie aby nie niszczyły się tak szybko. 

Jak dałam jej z miękkimi kartkami to zaraz podarła i chciała jeść papier także myśle że dla najmłodsze takie będą odpowiednie. 

Z czasem i tak się uzbiera masa takich książeczek i zrobisz ta biblioteczkę na pewno :) 

Monia moja dorwała ostatnio gazetę i też cała podarta więc takie kartonowe na pewno są lepsze dla takich maluchów:D

Mały Ksiąze to chyba dla starszego dziecka. Dla malucha to na pewno Kicia Kocia.