Autokar czy taksówka

Myślę ,że jeśli chodzi o transport gości z pod kościoła lub urzędu na salę to autokar jest ok :) Ale odwożenie gości z sali do domu po przyjęciu weselnym chyba lepszym środkiem transportu będzie samochód :) Jedni goście chcą wrócić wcześniej , a drudzy chcą jeszcze zostać. Każdy ma możliwość powrotu kiedy będzie zmęczony. Wybrałabym taksówki ,ale namiarów nie mam ,bo nie jestem z okolic Krakowa :)

Jak w temacie. Pytam się tutaj o transport dla gości weselnych. Lepszy jest wynajem autokaru czy taksówki? 

No i może macie namiar na firmę w Krakowie, która oferuje wynajem dobrych autokarów? 

Słyszałam, że są już takie firmy co mają kompleksowe usługi: autokar z kościoła na salę, samochód dla pary młodej i taki 7-8 osobowy bus do odwożenia po weselu :). Nie pomogę z tym gdzie takie coś w Krakowie ale wydaje mi się, że najlepiej zapytać wujka google ;) 

My mieliśmy autokar z kościoła na salę czyli ok. godzinka wynajmu. A po imprezie od godziny 1 do 4 nad ranem wynajęty busik, który odwoził kilka rodzin, osób na raz:) i to się sprawdziło powiem szczerze.  Kosztowo bardzo przyzwoicie

Myślę że to kwestia tego jak dużo jest gości. Jeśli nie wiele to lepsza taksówka moim zadaniem.

Weź pod uwagę kilka kwestii

Odległość: Jeśli lokalizacja wesela, ceremonii i przyjęcia są dość oddalone od siebie, wynajęcie autokaru może ułatwić transport wszystkim gościom w jednym środku.

Komfort i atmosfera: Autokar może zapewnić gościom komfort i przestrzeń, szczególnie jeśli transport będzie trwał dłużej. W taksówkach pasażerowie mogą być bardziej skoncentrowani na sobie, co może wpłynąć na atmosferę.

Koszty: Wynajęcie autokaru zazwyczaj jest tańsze niż wynajmowanie wielu taksówek, zwłaszcza dla większych grup.

Jeśli zdecydujesz się na autokar, mozesz dopytać się o wolne terminy w tej firmie https://www.migdaltrans.pl/ 

Ważna kwestia jest ilość gości . Bo może zmieszczą się di dużej taxi . A może jest tyle ze musi być autokar . Taniej pewnie wyjdzie taxi jeśli mało gości :)

Ja bym postawiła na autokar albo busa albo jakiś kierowca prywatnie wynajęty 

No właśnie kierowca prywatnie wynajęty może być dużo tanszy

No ja miałam takiego kierowcę wynajętego na weselu moim. Wyszedł nad nie jakieś kosmiczne pieniądze a fajnie porozwodzil gości potem po weselu

Ja byłam na weselu gdzie był.wynajety autokar który o 2:00 w nocy rozwoził gości 

Jestem ciekawa jaki finalnie sposób wybrała autorka postu

Też jestem ciekawa, zresztą wg bardzo lubię tą całą otoczkę przygotowań wesel, chrzcin itp.

Na swoje wesele zresztą nawet serwetki szyłam sama takie bawełniane, i prezenty robiłam dla gości, patery na słodki stół (styl rustykalny), bukiety na stół, no całą dekorację wraz z tablicą powitalną. Szczerze to nie wiem jak udało mi się to ogarnąć haha bo trochę tego było ale miałam mega satysfakcję:) 

O wow ekstra wyzwanie 

Jeśli nie ma zbyt wielu gości dobrym rozwiązaniem jest poproszenie kogoś znajomego, aby rozwoził gości - oczywiście z uwzględnieniem odpowiedniego wynagrodzenia. 

Akk ooo to miałaś chyba sporo pracy przy tym. Planować też lubię, bo to chyba najprzyjemniejsza część imprezy🤩

Musiałaś dużo czasu poświęcić ale za to pewnie był świetny efekt koncowy ;)

U mnie rodzina Pana Młodego była z daleka i wszyscy przyjechali autokarem i byli mega zadowoleni:D

Ja też wiele rzeczy robiłam sama na swoje wesele, począwszy od zaproszeń po winietki, zawieszki na alkohol podziękowania dla gości, ratunkowe koszyczki, pudełko na ciasta. 

Podziwiam ;) Ja nie mam takiego talentu ;)

U nas świetnie sprawdził się busik pożyczony od wujka i znajomy kierowca. Nie wyszło drogo a wszyscy byli zadowoleni