każdemu pomoże cos innego wiadomo każde dziecko jednak jest inne
A może mustela pomoże? Ja lubię te firmę.
Syn miał AZS w pierwszych miesiącach życia. Jego skóra była bardzo przesuszona czerwona w krostach. Kosmetyki mustela baby selatopia pomogły kąpiel kojąca i natłuszczający balsam. Częste natłuszczanie było bardzo ważne .
u nas emotopic pomógł
U nas mustela super sprawdza się latem , jak już nadchodzi jesień , zima to zmieniamy na etopic .
Dzieci bardzo maja przesuszona skore , aż czerwona i ich szczypie . Jak już się mocno przesuszy to używam balsamu z etopic .
Ja stosowałam krem z Musteli i pomógł. U pierwszego syna Mediderm i też byk ok.
Nas podrażniło emolium nie wszystkie kosmetyki dla AZS pomagają trzeba zwracać co mają w składzie
Ostatnio bephanten miał do testowania jakiś nowy balsam na AZS.
Jeśli nie wymaga leczenia maściami na receptę ,to trzeba zobaczyć co służy :) Bo nie każdemu służy to samo.
U nas sprawdzały się kosmetyki z atoperal baby.
Niestety nie wszystkie sprawdzają się i trzeba testować szczególnie kiedy dzieci mają problemy skórne
Justyś fajnie tylko jak się trafi za pierwszym razem i nie trzeba co chwilę zmieniać kosmetyku:p
witam, niewiele wiedziałam o atopowym zapaleniu skóry
ale kiedy miałam dziecko i zaczęłam konsultować się z tym lekarzem https://doctorpro.pl/lodz/services/dermatology
potem wszystko się zmieniło, teraz jestem profesjonalistką, a mój lekarz pomaga mi ustalić właściwą pielęgnację skóry mojego dziecka.
teraz nie mamy prawie żadnych plam na skórze
To prawda bo później zazwyczaj te które nie sprawdziły się są wyrzucane..
Ile u nas było takich kosmetyków raz użytych. Szkoda, że nie produkują wersji mini, by zamiast wydawać fortunę kupić coś znacznie taniej a mniej.
W przypadku atopowego zapalenia skóry naturalne kosmetyki nie zawsze znajdą zastosowanie. Czasami lepiej jest skorzystać ze specjalistycznych kosmetyków, które będą dedykowane do pielęgnacji skóry z takimi problemami. Formuła powinna być natłuszczająca ochronna oraz hipoalergiczna tak aby nie powodować podrażnień. Odpowiednia pielęgnacja jest w stanie ograniczyć stosowanie sterydów.
Dobre opinie zbiera ta seria do pielęgnacji skóry z azs https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/
Ja uważam że na stronie producenta każdego kosmetyku powinny być wersje mini na spróbowanie bo jak coś nie spasuje to się wyrzuca i to tyczy się wszystkich kosmetyków nie tylko tych dla dzieci.
To prawda, że kosmetyki naturalne nie zawsze się nadają. Potrafią uczulić wrażliwą skórę.
czasami te naturalne mają dużo dodatków..
Oczywiście ,że kosmetyki na naturalnych składnikach mogą uczulić. Można mieć uczulenie chociażby na rumianek czy inne naturalne składniki.
kargaw to by było super rozwiązanie dla konsumenta, ale dla nich strata finansowa bo kupując większe opakowanie oni mają większy zysk, a jak coś nie kupisz kolejnego, ale oni już zarobili. Niestety to co dla nas dobre niekoniecznie jest dla sprzedawcy, więc ten sposób pewnie nigdy nie wejdzie w życie
U synka na AZS najbardziej pomógł cethapil...Dla mnie bardziej się sprawił niż z emolium...bo wiadomo na każde dziecko zadziała coś innego, ja próbowałam prawie wszystkiego u synka który ma lat 10 , oczywiście musi być smarowane codziennie czasem przerwa była tygodniowa to już się znów skóra robiła sucha..mczasem był tak że chwilę nie smarowalam , syn długo się kąpał w wannie w ciepłej wodzie co niestety nie jest wskazane przy AZS ale syn uwielbiam długo siedzieć w wannie to w tedy czasem skóra ma łokciach aż pękała i w tedy czasem musialam użyć delikatnie maści na receptę elocom dwa dni smarowania 2xdz i już było zagojone.