Aktywni rodzice w pracy - program rzadowy

Oooo to super :blush::blush: myslama ,ze wypłacają od tego dnia jak się dzidzi urodzi , w sensie np za kilka dni obliczają , wiec za 1 dzień to byłoby mini , tu niespodzianka

Ten wniosek składa się elektronicznie?
I w ktorym momencie trzeba go złożyć?

Korzystałam z aktywnie w żłobku /)

Nie wiem jak z wnioskiem aktywnie w zlobku ale ja skladalam aktywnie w domu 2 maja syn rok konczyl 23 maja a decyzje dostalam 2 czerwca… wyolata i tak jest w czerwcu za maj wiec w tym aktywny w zlobku chyba tez tak dziala :slight_smile:

Tak elektronicznie skladalam… przez konto w zusie mozesz lub w banku :slight_smile:

Okej, czyli dopiero jak skończy rok. My pewnie do żłobka od razu zapiszemy to myślę,że tam też udzielają informacji co, jak i kiedy.

Ja składam przez aplikację ZUSu :slight_smile:

1 polubienie

Ja przez bank wszystko skladam nie wiem czemu :sweat_smile::see_no_evil: ta strona w zusie mnke wkurza wgl ten kolor zielony :see_no_evil: tak nie lubie koloru zielonego ze do szalu mnie doprowadza haha

Dokładnie ja tak samo, wszystko przez aplikacje ZUS

1 polubienie

Ten program nie zacheca do pracy. Ja po 5 miesiacach wracam do pracy, chcialam dziecko zostawic z tesciowa a po roku dopiero dac do zlobka. Mowie supwr tesciowa dostabie dodatkowa kase… nic bardziej mylnego. Dostalaby dopiero jakby zostala z dzieckiem powyzej 12m. Jakie to jest zachecenie mam do szybszego powrotu do pracy? Zadne. Jedyna opcja w naszym przypadku to zlobek… i niestety od 20 tygodnia idzie do zlobka u nas akurat bedzie to wrzesien wiec od nowero roku szkolnego idzie do zlobka tylko tu sie łapie dziecko… i tak zniechecaja rodzicow…

(post usunięty przez autora)

U nas zlobek składa. My idziemy od 20 tygodnia do zlobka