Oooo to super myslama ,ze wypłacają od tego dnia jak się dzidzi urodzi , w sensie np za kilka dni obliczają , wiec za 1 dzień to byłoby mini , tu niespodzianka
Ten wniosek składa się elektronicznie?
I w ktorym momencie trzeba go złożyć?
Korzystałam z aktywnie w żłobku /)
Nie wiem jak z wnioskiem aktywnie w zlobku ale ja skladalam aktywnie w domu 2 maja syn rok konczyl 23 maja a decyzje dostalam 2 czerwca… wyolata i tak jest w czerwcu za maj wiec w tym aktywny w zlobku chyba tez tak dziala
Tak elektronicznie skladalam… przez konto w zusie mozesz lub w banku
Okej, czyli dopiero jak skończy rok. My pewnie do żłobka od razu zapiszemy to myślę,że tam też udzielają informacji co, jak i kiedy.
Ja składam przez aplikację ZUSu
Ja przez bank wszystko skladam nie wiem czemu ta strona w zusie mnke wkurza wgl ten kolor zielony
tak nie lubie koloru zielonego ze do szalu mnie doprowadza haha
Dokładnie ja tak samo, wszystko przez aplikacje ZUS
Ten program nie zacheca do pracy. Ja po 5 miesiacach wracam do pracy, chcialam dziecko zostawic z tesciowa a po roku dopiero dac do zlobka. Mowie supwr tesciowa dostabie dodatkowa kase… nic bardziej mylnego. Dostalaby dopiero jakby zostala z dzieckiem powyzej 12m. Jakie to jest zachecenie mam do szybszego powrotu do pracy? Zadne. Jedyna opcja w naszym przypadku to zlobek… i niestety od 20 tygodnia idzie do zlobka u nas akurat bedzie to wrzesien wiec od nowero roku szkolnego idzie do zlobka tylko tu sie łapie dziecko… i tak zniechecaja rodzicow…
(post usunięty przez autora)
U nas zlobek składa. My idziemy od 20 tygodnia do zlobka