Hej. Karmie maluszka piersia. Od jakiegoś czasu nie chce jeść mleka odciągniętego z butelki, zaczynamy również rozszerzanie diety i podałam wode w bidonie ale również nie chce z niego pic. Bidon traktuje bardziej jak zabawkę a z butelki ze smoczkiem jeszcze do niedawna pil, przestał jak poszliśmy z mężem na wesele i został z ciocia, pił wtedy a po weselu już koniec. Wiem, że mleko mogę zacząć już podawac właśnie np w bidonie ale jak, jak z niego też nie chce pic? :o
Jeśli chodzi o bidon ze słomką dzieci nie zawsze od razu łapią o co w nim chodzi, podawaj bidon z wodą przy różnych czynnościach, musi po prostu poćwiczyć. Mojemu synkowi nauka zajęła ok. miesiąca więc warto uzbroić się w cierpliwość lub spróbować zacząć naukę picia z otwartego kubka. Przy butelce może warto zmienić smoczek na taki z szybszym przepływem, jest to pierwsza myśl jaki mi przychodzi.
Annlek
Bidon bez słomki mamy. A na widok smoczka od butelki po prostu się krzywi albo nie chce w ogóle do buzi, przeplyw jest ok.
A może ząbkuje ?
Podajecie mleko a godzinę po mleku cos na spróbowanie ze stałych posiłków?
Może butla nie taka ? Albo mleko nie pasuje , temperatura ? Ja probowalam 6 butli i tylko mammafeel przeszla
Spokojnie bidonem najpierw będzie się maluch bawił, z czasem załapie;) ale daj na start ze słomka ,z tego 360 ° nie załapie na dzień dobry.
Może butelka z Lovi przejdzie do akceptacji?
A to bidon można tak wcześnie wprowadzać? Jak dziecko już siedzi ?
Myslalam ze to o wiele pozniej skoro widzialam ze smoczki sa 6 m plus i tez do kaszek.
Ja ostatnio dlugo nie karmiłam z butelki i nawet zaczęłam sie zastanawiac czy córka wypije jak będę chciała gdzieś wyjść. Spróbowałam i nie chciała ale nie poddałam się. Próbowałam jeszcze gdy wiedziałam że jest głodna i pięknie wypiła. Na razie nie kończę kp ale chciałam sprawdzic czy zje jak na prawde będzie głodna. Podaje też czasami z butelki wodę od jakiegoś tygodnia. Bo już zaczęliśmy podawać pokarmy stałe.
Malina myślę więc ze to kwestia czasu. Dziwna sprawa z ta odrzucona butelka po weselu. Próbuj i nie poddawaj się. Trzymam kciuki.
Musisz próbować może to jakiś skok rozwojowy i dziecko ,, wymyśla,, albo może smoczek w butelce przestał pasować spróbuj zmienić na inny
Iwona mozna, są bidony do nauki picia wody przy rd. Od 6 ms.
Odpada temperatura itd bo maly nie chce nawet smoczka z butelki do ust po prostu sie krzywi :D.
Tak są bidony od 6mz. A może spróbuj dać mu wodę w butelce może się skusi a dopiero później mleczko
Ciocia rzuciła urok na butelkę;) żartuje. Może to rzeczywiście skok rozwojowy.
Hahaha Anet Ka no właśnie trzeba odczynić urok :D moja mama to już by biegła z majtkami lub halką :D
O tak haha jajko przelej nad głową hihihi
Smoczek jest ok zresztą próbowałam z innej butelki i krzywi siw na sam ich widok nawet nie próbując:D a bidonem się bawi, jeszcze nie skumał, że z tego się pije chyba :D a butelka i bidon są przezroczyste i macham przed nim woda, machalam mlekiem- nic ;D. Nie wiem czy to skok bo trwa już to 1,5ms
u mnie mama lizała by czoło i pluła w kąty:D