25 TC ciągłe infekcje

Oj tak, w ciąży organizm trochę osłabiony więc i infekcji więcej. U mnie też były ciągle infekcje ale na szczęście nie miało to na noc wpływu poza dyskomfortem. Oczywiście warto się wybrać do lekarza by przepisał leki 

ja w pierwszej ciazy fajnie przeszłam ten czas jesli chodzi oprzeziebienia;) bo nie chorowałam byłam zdrowa zadne pzreziebienia jedynie przypadłości typowo ciazowe druga ciaza już zupełnie inna i niestety przeziebienia dodatkowo sie trafiały;( a w połogu covid;(

Ja chorowałam przed druga ciaza jak i w trakcie.. głównie zarazalam się od starszego syna.

Ja w ciąży na szczęście tylko raz byłam przeziębiona, ale wspominam to bardzo źle. Było to w pierwszym trymestrze gdzie i tak miałam mało siły i byłam ciągle zmęczona a choroba jeszcze bardziej mnie osłabiła. Jeszcze to leczenie domowymi specyfikami to też nic przyjemnego było.

Ja w pierwszej ciąży byłabym bardzo chora lekarz zapisał mi wtedy lekarstwa do inhalacji bo miałam silny kaszel to jeszcze były wielkie braki tego leku w aptece i musiałam się leczyć domowymi sposobami 

Ja w ciąży byłam raz przeziebiona, ale znosiłam to gorzej niż normalnie i trwało dłużej, bo nie ma czym się leczyć :/ 

Mialam tak jak ty częste infekcje pochwy i częsty antybiotyk ale na szczęście nie powodowało skracania szyjki. Myślę że w twoim przypadku pessar pomoże i dużo odpoczynku powinna być poprawa.

Myślę że skoro założył to była taka konieczność i musi pomoc ja miałam infekcje mało tego coli i musiałam mieć antybiotyk dożylnie i leżeć w szpitalu 

U mnie skończyło się na lekach infekcje ustawały a za jakiś tydzień nawracały spowrotem nawet przed porodem cięciem dostałam infekcji 

Chorowanie w ciąży to faktycznie nic fajnego, ja na szczęście jakoś większych problemów z tym nie miałam, ale sam fakt, że miałam mdłości i wymioty to dla mnie było już męczące.