Beata ogólnie wszystkie krople do nosa tak samo działają dlatego zawsze stosuje się kilka dni.
U nas jak miała zatkany nos dostaliśmy krople od pediatry tak na prawdę są do oka, na katar to nasivin można stosować u maluchów. Wysuszy trochę
Już jej przeszło 12 dni miała katar, czyli tak normalnie :)
No to dobrze, że przeszło. Czasami chyba trzeba przeczekać, bo te leki raz działają a raz nie :(
Cześć :)
Słyszałam o zakraplaniu noska/oczek maluszka mlekiem mamy. Czy macie jakieś metody, by było to jak najbardziej efektywne? Nakładanie patyczkiem w okolicach ujścia noska jakoś mnie nie przekonuje. Jakie macie doświadczenia? Czy naprawdę jest to dobra profilaktyka katarku/ropiejących oczek? A może jednak sól? :)
Nosa nigdy nie zakrapialam mlekiem matki i pierwsze Wogole słyszę.
Oczka przemywalismy na wacik i po kłopocie jak ropieją oczka
Jeżeli chodzi o zakrapiane mleka matki do noska to można to zrobić pusta buteleczka po soli fizjologicznej. Ściągnąć trochę mleka i wsadzić ściśnięta buteleczkę. Jak się puści to zassie mleko i można zakrapiać
Monia jest cały artykuł na temat zastosowań mleka mamy na stronie lovi;) jest tam mnóstwo pomyslow np. Zakraplanie oczek, noska przy gojeniu się pepka co dla mnie wydawało by się że właśnie w mleku szybciej namnażają się bakterie, do kąpieli warto poczytać bo ciekawy artykuł
Aneczka - kapitalny patent z buteleczką po soli - dziękuję! :)
Anita - nie mogę znaleźć tego artykułu, mogłabyś podrzucić bezpośredni link, proszę?
https://lovi.pl/porady/karmienie-piersia/11-nietypowych-zastosowan-mleka-mamy
Proszę cię uprzejmie;) miłej lektury
nat.jeszka@gmail.com nie ma za co ;)
O to nie widziałam dziękuję. Wyślę siostrze ciężarnej :D
Dziewczyny ten artykuł jest wyżej, w poście głównym :) Wystarczy kliknąć na ikonę książki pod logiem Lovi :)
Aneczka nie znałam tego patentu ale też nigdy nie zakraplałam tak noska. Normalnie tę małą buteleczkę z soli fizjologicznej otwieram i w nosek wkładam? Pytam bo my tylko używamy soli w sprayu.
Mojemu synkowi schodzi skórka z całego ciała, bo jest urodzony po terminie i położne zalecały dodać mleko do kąpieli.
Ewabrz ta otwierasz buteleczkę przechylasz i delikatnie naciskasz żeby trochę wyleciało soli.
Bardzo ciekawy artykuł, link zapisany, zapewne którys z pomysłów będzie stosowany :)
Lovi na zawsze ciekawe artykuły właśnie sobie poczytałam trochę :)
Ja też czasem zakrapialsm jsk skończyła się woda w spreju
suoer.! przyda sie to na pewno
Ja bardzo polecam dodawanie mleka do kąpieli przy wszelkich wysypkach, przesuszeniu skóry itd. Działa rewelacyjnie 🥰
Mi położna kazała moim mlekiem smarować twarz mojej córki jak miała wysypkę.